GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 25. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Karatistkinja Snežana Perić, po povratku sa svetskog prvenstva, najavila povlačenje

Prvak Evrope odlazi u penziju

Perićeva je u Temperu osvojila bronzu i to joj je 36. internacionalna medalja. Ovaj sport mi je dao mnogo, ali sam sigurna da sam se odužila na pravi način, kaže naša najbolja karatistkinja

ZRENJANIN - Po povratku sa svetskog prvenstva u finskom gradu Temperu, na kojem je osvojila bronzanu medalju, naša najbolja karatistkinja Snežana Perić, inače članica zrenjaninskog kluba Dijamant, istakla je da će najverovatnije ovim uspehom i okončati svoju blistavu sportsku karijeru.

- Priznajem da nikada nisam bolje radila nego na ovom takmičenju. Nisam bila toliko superiorna čak i kada sam pre četiri godine u Madridu osvojila svetsko zlato, kao i ove godine, kada mi je pripala titula prvaka Evrope. Ovog puta sam imala tu nesreću da sam se u polufinalu sastala sa Turkinjom Aras i tada je bilo jasno da je zlato ostalo samo san. Posle pet mojih uzastopnih pobeda u našim duelima, Aras je došla u Finsku sa samo jednim ciljem - da me pobedi, i prvi put nisam imala rešenja za nju - ispričala je Perićeva po povratku u Zrenjanin.

Jedna od najboljih sportistkinja iz grada na Begeju naglasila je, međutim, da svaka medalja za nju predstavlja uspeh.
- Za ovo nadmetanje nisam se nešto dugo ni spremala, bila sam uopšte u nedoumici da li da nastavim sa karijerom ili da prekinem aktivno bavljenje sportom. Svima je jasno da karate u ovoj zemlji nije baš nešto cenjen i da se njime nije lako baviti u Srbiji - rekla je Perićeva. Medalja iz Finske 36 je po redu internacionalna koju je osvojila Perićeva. Ovakav uspeh, bez sumnje, zlatnim slovima biće upisan u istoriji srpskog karatea.

- Iskreno se nadam da će veoma brzo neko prevazići moje rezultate i standarde koje sam postavila u svetu karatea. Karate je kao sport meni dao mnogo, ali sam sigurna da sam se odužila na pravi način. Sve što sam uradila je mnogo za jednu sportsku karijeru i mislim da je ovo moj oproštaj od reprezentacije i aktivnog bavljenja karateom - zaključila je Sneža.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Karatistkinja Snežana Perić, po povratku sa svetskog prvenstva, najavila povlačenje
Posle poskupljenja gasa novi udar na novčanike žitelja Sente
Savet Filozofskog fakulteta uvažio zahtev studenata
 


     


FastCounter by LinkExchange