GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 25. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Foto

Ljiljana Danilović

Dve godine traje neobičan spor Ljiljane Danilović i Lovačkog udruženja "Soko"

Novinarka B92 zgazila
vepra i odnela ga kući

Dve godine posle saobraćajke u Maloj Kosanici, kada je automobil "fijat tipo" novinarke B92 Ljiljane Danilović naleteo na divlju svinju - sudski spor nije završen. Lovačko udruženje "Soko" iz Kuršumlije traži odštetu za "krivolov" - a novinarka tuži "Soko" za štetu na automobilu i povrede, koje su ona i novinar radija Slobodna Evropa Miloš Ivanović zadobili u udesu. Njih dvoje išli su 10. decembra 2004. godine ka administrativnoj granici sa Kosmetom, regionalnim putem gde nema saobraćajnog znaka da se prolazi kroz lovište.

Divlja svinja je, bežeći od lovačkih pasa, istrčala na magistralni put Kuršumlija - Merdare i skočila preko haube automobila.
- Tom prilikom "fijat" je oštećen, mi smo zadobili lakše telesne povrede, a svinja je stradala na licu mesta. Pozvali smo policiju i ona je konstatovala da smo se kretali dozvoljenom brzinom - priča Ljiljana Danilović.

Prema presudi Opštinskog suda u Kuršumliji, štetu imaju obe tužene strane. Jer, kuršumlijski sud je, usvajajući delimično tužbene zahteve, presudio da lovačko udruženje mora da isplati novinarki 68.451 dinara na ime štete, a ona njima - 9.920 dinara. Tako je odbijen njen zahtev da joj "Soko" isplati 107.234 dinara i Lovačkog udruženja da im tužena isplati 220.280 dinara.

Posle ovog, usledile su nove tužbe obe suprotstavljene strane, pa se slučaj vrti kao u španskim serijama.
- Predstavnici Lovačkog udruženja "Soko" već su mi na početku rekli da sam počinila krivolov i hteli da mi oduzmu ubijenu divljač. Ja sam tražila dogovor po kome bi mi oni nadoknadili štetu. Oni su to odbili, pa sam sam svinju pokupila i odnela - kaže Danilovićeva.

Radojica Barjaktarević


vesti po rubrikama

^reportaža

Dve godine traje neobičan spor Ljiljane Danilović i Lovačkog udruženja "Soko"
Otvoren prvi Prijateljsko-sportski susret oružanih snaga nekada zajedničke države
AKCIJA "TRAŽIMO RADOVANA": Vrbuju porodicu da me proda