GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota 21. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Za eksplozije u Paraćinu niko ne snosi moralnu odgovornost

Ostavke nikom ni na pamet ne padaju

Zoran Puhač: Pozivanje na moralnu odgovornost, u ovom trenutku, nije u potpunosti umesno. Posebno ukoliko bi to postala praksa u svim slučajevima u kojima se utvrdi da ne postoji konkretna pojedinačna odgovornost

BEOGRAD - Tri i po hiljade tona eksploziva odnelo je u vazduh čitavo Karađorđevo brdo, ceo Paraćin je u srči, dvadesetak ljudi je povređeno i - nikom ništa! Došla je gotovo cela vlada na lice mesta i obećala da će ..

alt= kompletan tekst...


Eksplozija u Paraćinu najveća u poslednjih nekoliko decenija

Terorizam, nepažnja ili nešto treće

Vuk Obradović: Upravo na brdu na kome se desila eksplozija ubijen je Aziz Keljmendi kada je u paraćinskoj kasarni usmrtio nekoliko vojnika. Pozivam nadležne organe da ne žure i da istraže sve mogućnosti
Zoran Dragišić: U ovoj situaciji ne bih isključio nijednu mogućnost. Ali, pošto vreme odmiče, šansa da je izvršen teroristički akt sve je manja. Jer, da se to dogodilo, neko bi već preuzeo odgovornost za to

Eksplozija u vojnom skladištu kod Paraćina najveća je posle čuvene smederevske iz 1941. godine, kada je u tvrđavi u tom gradu eksplodiralo oko 400 vagona municije i 30 do 35 vagona eksploziva i baruta ..

alt= kompletan tekst...


Nestabilnost baruta moguć uzrok eksplozije u vojnom magacinu

Mirna noć u Paraćinu

U eksploziji uništena jedna trećina od 3,5 hiljade tona municije i eksploziva. Da li će biti novih detonacija, biće izvesno za 48 ili 72 sata od nesreće

PARAĆIN - Dan posle eksplozije skladišta vojnog magacina u Paraćinu, koja je izazvala tročasovnu detonaciju i žitelje Paraćina, Ćuprije i Jagodine podigla na noge, situacija se svakim satom smirivala ..

alt= kompletan tekst...


Uhapšen Nikola Dimitrijević (28) zbog ubistva roditelja

Majku pretukao na smrt

Miroslavu Dimitrijević (59), učiteljicu u OŠ "Dobrivoje Radosavljević Bobi", na smrt je pretukao sin Nikola. Majku je tukao rukama i nogama i udarao joj glavom o zid dok nije preminula. Nikola je dugogodišnji lečeni narkoman

ZAJEČAR - U ulici Pere Radovanovića" broj 8/8 u zaječarskom naselju Ključ 3, u zgradi E 8, između ponoći i jedan sat, Miroslavu Dimitrijević (59), učiteljicu u OŠ "Dobrivoje Radosavljević Bobi", na smrt je pretukao ..

alt= kompletan tekst...


Momo Kapor, uoči Sajma knjiga, u razgovoru za Glas

Pisanje je traganje
za neuzvraćenom ljubavlju

Popularni pisac svoj prvi odlazak na sajam knjiga u Beogradu, pre pola veka, pamti po knjizi "Freni i Zui", koju je ukrao na štandu "Prosvete"

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga Momo Kapor, jedan od naših najpopularnijih pisaca, potpisivaće svoju novu knjigu. Reč je o "Vodiču kroz srpski mentalitet" na engleskom jeziku u izdanju "Derete" ..

alt= kompletan tekst...


Specijalni izaslanik i Kontakt grupa danas o statusu

Peking i Moskva sve glasnije za Srbiju

Đijang: Ovo su neformalne konsultacije. U daljoj izradi predloga uzećemo u obzir sugestije koje Kontakt grupe bude iznela
Kudrjavčeva: Rusija ostaje pri stavu da o statusu ne odlučuje Ahtisari, već Beograd i Priština

BEOGRAD - Specijalni izaslanik UN za Kosmet Marti Ahtisari predstaviće, danas u Beču, zvaničnicima Kontakt grupe "inicijalne ideje" svog predloga rešenja za Kosovo i Metohiju, pri čemu će sve oči biti uprte ..

alt= kompletan tekst...


Britanska "Alena" gradi fabriku tekstila u Vranju

Zapošljavaju radnike
i fabriku dobijaju džabe

Izgradnja fabrike na mestu "Jumkovog" pogona koštaće Britance oko pet miliona evra, ali će od Srbije dobiti šest miliona jer će zaposliti 3.000 radnika

BEOGRAD - Britanska tekstilna kompanija "Alena" juče je potpisala ugovor o kupovini jednog i zakupu drugog pogona tekstilne fabrike "Jumko" iz Vranja, kao i o prijemu čak šest miliona evra poklona ..

alt= kompletan tekst...


Reporteri Glasa u selu Jaša Tomić, gde je 20 meseci posle katastrofalnih poplava stanje naizgled bolje

Umalo da promene ime u Velja Ilić

Otkud plava fasada i žuti gelenderi na zgradi koju je podigao Grad Beograd? Kuća koju su radikali delili na lutriji ima zakačenu zastavu SRS, a novorođeni član dobio ime - Toma!

Dvadeset meseci je prošlo od kada se Tamiš izlio i potopio više od pola sela Jaša Tomić, ali ni silne donacije, angažovanja političkih stranaka, medijska pažnja - nisu bili dovoljni da život u ovom ravničarskom selu ..

alt= kompletan tekst...


Predstavnik SPO ostvario stopostotan učinak u Glasovoj kladionici

Vlajko Senić nepogrešiv

Prvo kolo akcije našeg lista "Političari vam pune džepove" obeležio je predstavnik SPO Vlajko Senić, koji je jedini ostvario stopostotan učinak u Glasovoj kladionici. Senić je hrabro prognozirao "iks" ..

alt= kompletan tekst...

 

     

FastCounter by LinkExchange