GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 17. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

I pored najava da grejna sezona neće kasniti, Kragujevac bez grejanja

Dva dana cvokotanja

Zbog duga od oko 146 miliona dinara, "Srbijagas" obustavio isporuku gasa "Energetici". Juče pre podne održan hitan sastanak kod gradonačelnika s ciljem da se obezbedi energent bar za pokretanje kotlova

KRAGUJEVAC - Iako su proteklih dana iz kragujevačke "Energetike" neprestano stizala uveravanja da grejna sezona počinje na vreme i bez problema, to se nije dogodilo. Dva dana za redom radijatori u stanovima su hladni, a fabrike koje koriste usluge daljinskog grejanja "Energetike" su ledene. Radijatori su bili jedino topli u Kliničkom centru u naseljima Aerodrom i Bubanj, odnosno u onim stanovima koji dobijaju toplotnu energiju iz kotlarnice u ovom delu grada koja koristi mazut.

U "Energetici" tvrde da je "Srbijagas" obustavio isporuku gasa zbog duga kragujevačkog preduzeća od oko 146 miliona dinara, za prošlogodišnju grejnu sezonu. U toku jučerašnjeg prepodneva održan je i hitan sastanak sa gradonačelnikom kome su prisustvovali predstavnici lokalne uprave, "Srbijagasa" i "Energetike". Tu su se dogovorili da se u toku prepodneva obezbedi isporuka gasa "Energetici", ali samo za pokretanje kotlova na ugalj.

Kako nezvanično saznajemo, u "Srbijagasu" zameraju što je "Energetika" obezbedila sve ostale energente, a "zaboravila" da izmiruje bar deo obaveza za potrošeni gas. Zbog toga je isporuka gasa isključivo ograničena na pokretanje kotlova. Građani Kragujevca inače, imaju redovne isporuke gasa.

SMENE U VRHU

Novi direktor "Energetike" je mašinski inženjer Nikola Petrović, dugogodišnji radnik ovog preduzeća. Dosadašnjem direktoru Zoranu Jovanoviću istekao je mandat, a Upravni odbor je od više kandidata koji su se javili na konkurs izabrao Petrovića. U pozadini ovih kadrovskih promena, u čaršiji se govori da je Jovanoviću najveća zamerka bila to što je svojevremeno bio kandidat demokrata koji su posle dolaska na vlast Koalicije "Zajedno za Kragujevac" u opoziciji. Jovanović je funkciju direktora obavljao od 2001. godine.

Interesantno je da je u "Energetici" u toku smena rukovodstva i da je posle raspisanog konkursa umesto dosadašnjeg direktora Zorana Jovanovića izabran mašinski inženjer Nikola Petrović. Petrović na dužnost direktora stupa sutra i, kako je već najavio, odmah će upozoriti kragujevačka preduzeća da izmire svoja dugovanja. U suprotnom ovdašnji dužnici biće isključeni sa daljinskog grejanja.

Kragujevačka "Energetika" je od 1. septembra povećala cene grejanja za 9,3 odsto. Isto tako javnost je obaveštena da su nabavljene dovoljne količine uglja, i to od potrebnih 96.000, već je stiglo 47.000 tona. Prema dosadašnjim podacima, građani za grejanje duguju oko 188 miliona, a ostali potrošači oko 175 miliona dinara.

"Energetika" kao posebnu stavku vodi dug nekadašnjih "Zastavinih" preduzeća iz ranijeg perioda, koji iznosi 1.145 milijardi dinara. Njihov dug za ovu godinu iznosi oko 196 miliona dinara. Usluge "Energetike" koristi oko 15.600 stanova. "Energetika" je najavila normalizovanje grejanja u popodnevnim satima.

B. Kuljanin (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Oplenačka berba ove godine oborila rekord posećenosti
Uprava škole u Ribaru nije udovoljila zahtevu učenika i roditelja
I pored najava da grejna sezona neće kasniti, Kragujevac bez grejanja
   


     


FastCounter by LinkExchange