GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 17. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Jesenja serija gostovanja u koncertnoj dvorani

Pijanista Berezovski
otvara sezonu u Kolarcu

Seriju koncerata, u okviru ciklusa "Velikani muzičke scene", najavili su nedavno u susretu sa novinarima Vera Stojanović, direktor Centra za muziku Kolarčeve zadužbine, i Mirjana Lazarević, urednik muzičkog programa. Prvi koncert na otvaranju sezone održaće čuveni ruski pijanista Boris Berezovski 9. novembra u Kolarcu sa delima Rahmanjinova i Šopena.

U decembru po želji publike gostuje Robi Lakatoš sa svojim ansamblom u okviru ciklusa "World Music". U februaru povodom obeležavanja 75 godina postojanja velike dvorane Kolarca nastupiće Bajnov klavirski ansambl, a u istok mesecu predstaviće se gitarski duo Džon Vilijams-Džon Eteridž.

Povodom 75. rođendana Rodiona Ščedrina, ruskog kompozitora, gostuje u beogradu Novi evropski gudački orkestar, pod upravom Dmitrija Sitkoveckog, a solistkinja na klaviru biće Jekaterina Mečetina. Gosti koncerta biće Ščedrin sa suprugom Majom Pliscekom, slavnom balerinom. Ciklus "Velikana muzičke scene" zatvara grčki violinista Leonidas Kavakos, uz klavirsku saradnju Petera Nađa.

Cena kompleta ulaznica u pretprodaji je 4.500 dinara do kraja oktobra, posle čega će se karte prodavati pojedinačno. Tokom čitave sezone u Kolarčevoj zadužbini biće održani promenadni koncerti nedeljom u 11 časova u Velikoj dvorani i u Muzičkoj galeriji u 18 časova, koje će publika moći da posećuje besplatno.

B. L.


vesti po rubrikama

^kultura

Džez trubač Duško Gojković koncertom proslavlja 75. rođendan i 50 godina na sceni
Američki pisac Čarls Simić sa studentima Filološkog
Završeni 15. dani Zorana Radmilovića u Zaječaru
Jesenja serija gostovanja u koncertnoj dvorani