GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 17. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Lažna dojava o bombi
u Palati pravde

BEOGRAD - Beogradskom Palatom pravde juče je oko 13 sati nakratko zavladala opšta pometnja zbog dojave o podmetnutoj bombi, na četvrtom spratu zgrade, gde je smešten Prvi opštinski sud. Policijskom proverom brzo je ustanovljeno da je reč o lažnoj dojavi, pa su se, za nekoliko minuta, stišale strasti i u Palati nastavilo sa svakodnevnim radom.

Kako saznajemo, nekoliko minuta posle 13 sati, dežurne službe Palate pravde primile su poziv od anonimnog građanina koji je rekao da je na četvrtom spratu postavljena bomba. Radnici Službe obezbeđenja Palate odmah su evakuisali više stotina građana, sudija, tužioca i advokata. Suđenja i ročišta bila su prekinuta jer je svima bilo naređeno da iz bezbednosnih razloga napuste zgradu. Tako se za nepunih desetak minuta plato ispred Palate ispunio građanima koji su iznenađeno i zbunjeno čekali epilog.

Odmah posle informacije o bombi, obaveštena je Specijalna jedinica beogradskog SUP-a, čiji su pripadnici za nekoliko minuta pretraživali prostorije Prvog opštinskog suda. Za to vreme, napolju su prisutni među sobom raspravljali o motivima zbog kojih bi neko želeo da postavi bombu. Nabrajana su brojna suđenja, zakazane presude... Nagađanja su vrlo brzo bila prekinuta obaveštenjem stražara Palate da je dojava o bombi lažna i da svi mogu da se vrate u zgradu.

- Zaposleni Prvog opštinskog suda koji je smešten u Palati pravde, vratili su se na radna mesta, pošto je policijskom proverom ustanovljeno da je dojava o podmetnutoj bombi bila lažna - potvrdila je juče sudija Ana Milošević portparol Prvog opštinskog suda. Ona je rekla da je pretnju o bombi podmetnutoj u prostorijama Prvog opštinskog suda proverila Specijalna jedinica policije, ali da bomba nije nađena.

Palata pravde ima sedam spratova, na kojima se nalaze Okružni sud, Prvi i Drugi opštinski sud i druge službe. Ovo je, inače, četvrta dojava o podmetnutoj bombi u proteklih nekoliko godina. Na sreću, sve su bile lažne.

A. D.


vesti po rubrikama

^hronika

Direktor BIA Rade Bulatović o stanju u zemlji, kriminalu, Ratku Mladiću
Deklaracijom protiv kriminala i terorizma
Disciplinski postupci protiv pripadnika OUP Smederevo
Preispituju odluku o pritvoru za Glavaša
Izrečena presuda bivšem direktoru EDB-a zbog zloupotreba
Lažna dojava o bombi u Palati pravde