GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 17. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Izgradnja trafo-stanice "Beograd 20" počinje dogodine

Bolje snabdevanje strujom

Izgradnja trafo-stanice "Beograd 20", na novoj lokaciji između opštine Zvezdara i groblja Lešće, trebalo bi da počne sredinom 2007. godine i koštaće oko 25 miliona evra, najavio je direktor Centra elektromreže Srbije za investicije Milivoj Krička. On je istakao da će izgradnja trafo- stanice "Beograd 20", koja se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, obezbediti sigurno i stabilno snabdevanje električnom energijom oko 300.000 Beograđana koji žive u najužem centru grada, na Karaburmi i Mirijevu.

Krička je dodao da se u tim delovima grada nalaze klinički centri, bolnice, vojni objekti, republičke i gradske ustanove, čije je sigurno snabdevanje strujom ugroženo. Korisnici buduće trafo- stanice "Beograd 20", snage 400/110 kilovolti, trenutno se napajaju iz transformatorske stanice "Beograd 3" u Resniku i "Beograd 17" na Konjarniku, koje su preopterećene pa često dolazi do kvarova i ispadanja iz sistema.

Gradnjom nove trafo-stanice, sigurnost u napajanju električnom energijom bila bi poboljšana za oko 40 procenata, dok bi se uštedelo između šest i 10 miliona evra. Prema najavama, trafo stanica "Beograd 20" mogla bi da bude završena za 18 meseci.

Sve studije su dokazale da izgradnja ove trafo- stanice neće imati nikakav negativan uticaj na zdravlje ljudi i ekologiju, kao što su to mislili stanovnici Mirijeva, koji su se bunili zbog izgradnje. Ranija lokacija trafo stanice bila je određena u Mirijevu, ali je zbog protesta stanovnika tog beogradskog naselja da će im ugroziti zdravlje, izmeštena na drugo područje.


vesti po rubrikama

^Beograd

Nastavnici u školama sve više se pretvaraju u trgovce
Opština toleriše nezakonitu gradnju u Šantićevoj 9
Još jedno izlivanje mazuta u Savu iz kotlarnice KBC
DZ "Zvezdara" proslavio 52. godine postojanja
Izgradnja trafo-stanice "Beograd 20" počinje dogodine
 


     


FastCounter by LinkExchange