GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak 17. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

DZ "Zvezdara" proslavio 52. godine postojanja

Mirijevo konačno
dobija dom zdravlja

Dom zdravlja "Zvezdara" juče je proslavio jubilej, više od pola veka pružanja primarne zdravstvene zaštite pacijentima. Nakon poslednjeg renoviranja, koje je još u toku, ova medicinska ustanova primarne zdravstvene zaštite danas izgleda savremeno, a i usluga u njemu je na zavidnom nivou.

- Sve ordinacije su maksimalno opremljene najmodernijim aparatima, a jedna od specifičnosti Doma zdravlja su edukativne poruke koje se iz zvučnika čuju na svakom odeljenju. Autori poruka su zaposleni u ovoj medicinskoj ustanovi, njihov osnovni cilj je uticanje na pacijente da vode računa o svom zdravlju, kao i da im se skrati vreme dok čekaju - kaže direktorka Branka Grujić.

Nakon prve racionalizacije medicinskog kadra ovde je ostalo 610 lekara i medicinskih sestara, a pacijenti primarnu zdravstvenu zaštitu mogu da dobiju u 15 ambulanti. Najinteresantniji deo Doma zdravlja je pedijatrija, koja je zahvaljujući donaciji jedne grčke firme oslikana motivima iz bajki, pa deca prosto obožavaju da dolaze kod lekara. Takođe, ovde postoji i fontana i dosta cveća pa pacijenti sa zadovoljstvom dolaze kod lekara.

Najveća želja direktorke Doma zdravlja "Zvezdara" je izgradnja ogranka u Mirijevu na koji se čeka već nekoliko godina.
- Taj dugoočekivani objekat bi nam mnogo pomogao jer je Mirijevo ogromno naselje, i pacijentima kojih ima oko 70. 000 bi sigurno bilo lakše da pomoć lekara potraže u svom naselju nego da se šetaju po celom gradu - reči su direktorke Branke Grujić.

Dom zdravlja je počeo sa radom davne 1954. godine kao Peti dom narodnog zdravlja, a u njemu je tada radilo svega 60 zdravstvenih radnika.

K. J.


vesti po rubrikama

^Beograd

Nastavnici u školama sve više se pretvaraju u trgovce
Opština toleriše nezakonitu gradnju u Šantićevoj 9
Još jedno izlivanje mazuta u Savu iz kotlarnice KBC
DZ "Zvezdara" proslavio 52. godine postojanja
Izgradnja trafo-stanice "Beograd 20" počinje dogodine
 


     


FastCounter by LinkExchange