GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 15. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Na Orlovači sahranjeni Srbi ubijeni 1998. godine na Kosmetu

Zločini bez kazne

Posle osam godina neizvesnosti stotinak članova porodica suočilo se sa surovom istinom o bližnjima

BEOGRAD - Sine moj trebalo bi ja da budem tu umesto tebe - ponavljala je grleći rukama mrtvački sanduk Dragica Božanić... - Milosave, sine moj, sačekaj sine brata i ujaka... - ridala je žena ..

alt= kompletan tekst...


Autobus pregazio ženu na Banjici

BEOGRAD - Samo dan posle nesreće u Ustaničkoj ulici u kojoj su prilikom pretrčavanja ulice van pešačkog prelaza, poginuli majka i dete, a teže povređena jedna žena, u Beogradu se dogodila ..

alt= kompletan tekst...


"Stečajna mafija" delovala u međunarodnim razmerama

Slobodan Radulović
svedok saradnik?

Tužilac Branislav Živković je u optužnici naglasio da su okrivljeni pribavili ogromnu materijalnu korist i da su određena sredstva prebačena u inostranstvo. Najveći deo novca tokom istrage nije pronađen

BEOGRAD - Slobodan Radulović, vlasnik "Ce marketa", jedan od vođa "stečajne mafije", biće predložen za svedoka saradnika u procesu protiv ove grupe, saznaje Glas javnosti od dobro obaveštenih izvora ..

alt= kompletan tekst...


Građani Srbije nemaju uvid u poslovanje nacionalnog avio-prevoznika

"Jat" krije ugovor od preko
pola milijarde dolara

Ministar Velimir Ilić optužio direktora "Jata" Nebojšu Starčevića da nije predložio nijedan projekat za sredstva iz Nacionalnog investicionog plana, da firma ima gubitke koji se kriju, i da vlada ne može da odobri kupovinu dva aviona proizvođača "Bombardjer" jer "Jat" ne može da nabavlja avione drugih kompanija bez saglasnosti "Erbasa"

BEOGRAD - Između Ministarstva za kapitalne investicije i "Jat ervejza" ponovo su izbile varnice, pošto je ministar Velimir Ilić optužio nacionalnog avioprevoznika za pasivnost u priči oko ugovora ..

alt= kompletan tekst...


Vlajko Senić, potpredsednik SPO o stavovima stranke

Za ustav, ali i kraljevinu

BEOGRAD - U referendumsku kampanju SPO je ušao ne skrivajući žaljenje što najviši pravni akt države nije donet po raspisivanju izbora za skupštinu, kako bi se prekinuo kontinuitet Miloševićeve ..

alt= kompletan tekst...


Internet trgovina se sve više razvija u Srbiji, može se kupiti sve "od igle do lokomotive"

Virtuelni dućani sve popularniji

Ovaj vid trgovine privlačan je i trgovcima i potrošačima, ali i vrlo opasan jer se od kupaca najčešće traži broj kreditne kartice, pa se dešavalo da novac počinje da nestaje sa računa, a da banke ne primete nikakvu nepravilnost

BEOGRAD - Razvojem Interneta i njegovom sve većom popularnošću poslednjih godina razvila se i elektronska trgovina, kao jedan nov i vrlo primamljiv vid prodaje i kupovine najrazličitijih ..

alt= kompletan tekst...


GLAS U GOSTIMA Brana Crnčević o književnosti, politici, ljudima...

Istina sačuvana na papiru

Literaturu sam razumeo kao pokušaj da se napravi jedan isečak vremena i da se on ponudi novom. Malo se promenilo odonda, kod Srba, pogotovu u Srbiji. Srbi su uvek bili izgubljeni, tutumraci. Nikad nisu uspeli da se slože, da idu svi na istu stranu u isto vreme, da se bore za istu stvar, a to je tako i dan-danas

Brana Crnčević se, posle deset godina pauze, vraća na književnu scenu. Učinio je to objavivši svoju najnoviju knjigu "Zadušnice", svojevrsno svedočanstvo o jednom vremenu i ljudima, njegovim prijateljima ..

alt= kompletan tekst...

 

     

FastCounter by LinkExchange