GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 13. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Pokrenuta istraga protiv Dragana Ć. (40) iz sela Gorčince

Učitelj pokušao da obljubi učenicu

Dragan Ć. je trinaestogodišnju devojčicu i njenu drugaricu pozvao da mu pospreme stan, a onda pipkao i pokušao da je poljubi

BABUŠNICA - Opštinsko tužilaštvo u Babušnici zatražilo je pokretanje istražnih radnji protiv učitelja u selu Gorčince Dragana Ć. (40), osumnjičenog za pokušaj obljube trinaestogodišnje maloletne učenice iz sela Ljuberađa. Kako nam je rečeno juče u Tužilaštvu, u zahtevu za istragu navodi se da je Dragan u svom stanu u Gorčincu, početkom juna ove godine "najpre pipao maloletnu devojčicu iz susednog sela i pokušao da je obljubi".

Policija je protiv njega krivičnu prijavu podnela 2. oktobra, a tužilac je dva dana kasnije uputio predlog za preduzimanje istražnih radnji. Za 19. oktobar pred istražnim sudijom Opštinskog suda u Babušnici zakazano je saslušanje osumnjičenog učitelja. Otac maloletne devojčice Nebojša Milošević juče je u razgovoru s novinarima ispričao da je osumnjičeni Dragan Ć. njegovu ćerku i još dve devojčice zvao da dođu da mu pospreme stan.

Milošević kaže da je osumnjičeni njegovu ćerku "najpre grlio, potom pipkao i na kraju pokušao da je poljubi".
- Tog dana kada se sve to dešavalo nisam bio u Ljuberađi. Umesto njih tri odvezao je samo moju ćerku. Vratio je tek uveče. Kad je ona pitala gde su ostale, objasnio je da one nisu htele da dođu. U njegovom stanu najpre je grlio, potom pipkao i na kraju pokušao da je poljubi. Ona se tome usprotivila i kad mu je pripretila da će sve reći meni, on je pustio. Dovezao je kući i moji ukućani su odmah primetili da s njom nešto nije u redu. Usput joj je rekao da nikom ništa ne priča jer se on samo šalio s njom. Poverila se svojoj mlađoj sestri, ispričao je otac devojčice.

Njegova maloletna ćerka nastavu pohađa u OŠ "Svetozar Marković" u Ljuberađi . Otac priča da je zatim osumnjičenom učitelju i svom, kako kaže, prijatelju i kumu poslao poruku da se ne približava njihovoj kući i porodici. Pokazuje nam i SMS poruke koje mu je, kaže, slao Dragan Ć. i u kojima moli za oproštaj i pomirenje.

- Mnogima sam pisao o ovom problemu, čak i ministru prosvete i od njegovog načelnika kabineta dobio odgovor da će to da se ispita. Tražio sam da se o tome govori i na sednici Školskog odbora, čiji sam član, ali mi nisu dozvolili-kaže Milošević, dodajući da njegove dve ćerke sada nastavu pohađaju u Bonjincu.

Učitelj Dragan Ć. radi u isturenom odeljenju ove škole u selu Gorčince. Sve za šta ga optužuju on demantuje rečima da "to nije tačno, da ništa nije bilo".
- Iza svega toga stoji politička osveta jer kao predsednik Izvršnog odbora sindikata "Nezavisnost" škole nisam poslušao predlog suprotne strane koja je zahtevala da neko drugi bude direktor, a ne Jovanović, a član te suprotne strane i član Školskog odbora je Nebojša Milošević.

- To su najobičnije gluposti. To nikad ne bih uradio jer je moj zadatak da radim sa decom i da ih vaspitavam. Ne mogu da shvatim da se to radi zarad nekih političkih interesa i da se pri tom koriste i deca. Ništa, dakle, nije bilo. To što stoji u prijavi nije tačno i ja ću da dokažem u postupku koji sledi, rekao je Dragan Ć.

Direktor isturenog odeljenja škole u Gorčincu Dušan Jovanović rekao je novinarima da ne želi da komentariše slučaj dok se ne završi istražni postupak.

P.M.


vesti po rubrikama

^hronika

Nemcima neprijatelji, komunistima kulaci
Kanadski general silovao žene u logoru
Goran Kljajević označen kao vođa "stečajne mafije"
Dilera deviza ubili pljačkaši?
Pokrenuta istraga protiv Dragana Ć. (40) iz sela Gorčince
Tužilaštvo ne veruje Vušuroviću