GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 13. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Foto

Zoran Ignjatović

Dilera deviza ubili pljačkaši?

NIŠ - Niška policija uspela je da identifikuje leš koji je u nedelju pronađen u ataru sela Bancarevo. Kako se navodi u policijskom saopštenju, reč je o Nišliji Zoranu Ignjatoviću (57), čiji je nestanak porodica prijavila 8. avgusta. Ignjatovićevo telo u šumi, nekoliko stotina metara udaljenoj od puta od Jelašnice ka Bancarevu, slučajno su pronašla dvojica lovaca koja su na tom mestu trenirala pse. Kako je telo bilo u poodmakloj fazi raspadanja, identitet mrtvaca nije odmah utvrđen.

Međutim, policiji je bilo potrebno samo dva dana da utvrdi da se radi o Zoranu Ignjatoviću. Prema prvim informacijama iz policije čovek je usmrćen iz vatrenog oružja. Ignjatović je sa porodicom živeo u Ulici Nikole Kopernika u Nišu. Supruga Dušica i dve kćeri do poslednjeg trenutka nisu gubile nadu da je Zoran živ. Međutim, dva meseca Ignjatovići nisu imali nikakvu informaciju o Zoranu.

Porodica je tragedija veoma potresla jer, kako navode, nadali su se da je Zoran živ. Vest o njegovoj smrti ih je zatekla nepripremljene. Komšije Ignjatovića kažu da su u šoku posle informacije da je Ignjatović ubijen.

"Svi smo se nadali da je Zoran, ipak, živ. Stalno sam se raspitivala kod njegove supruge da li imaju vesti o njemu. Ne mogu da verujem da je tako svirepo ubijen. Znam da je nešto radio sa devizama, moguće je da ga je neko ubio da bi ga opljačkao. Koliko ja znam, poslednji put je viđen kod nekog poznanika, i otada se nije vratio kući, kaže komšinica ubijenog. Kako saznajemo, Zoran je kod sebe imao nekoliko hiljada evra, ali kada je pronađen kod njega nije nađeno ništa.

Stručnjaci Instituta za sudsku medicinu na osnovu preliminarnog pregleda leša zaključili su da je smrt nastupila pre oko dva meseca, pa se pretpostavlja da je Ignjatović ubijen odmah posle nestanka. Meštani Bancareva kažu da nisu primetili nikoga za koga bi posumnjali da ima veze sa ovim zločinom.

Međutim, kako navode, videli su da su cipele ubijenog bile razbacane, što ih navodi na zaključak da je čovek ubijen negde drugde, a onda dovučen do mesta gde je ostavljen. Obdukcija će pokazati tačan uzrok i vreme smrti, a balističko veštačenje metka pronađenog u lešu, vrstu oružja iz kojeg je usmrćen. Ignjatović će danas biti sahranjen na Novom groblju u Nišu.

D.Kocić


vesti po rubrikama

^hronika

Nemcima neprijatelji, komunistima kulaci
Kanadski general silovao žene u logoru
Goran Kljajević označen kao vođa "stečajne mafije"
Dilera deviza ubili pljačkaši?
Pokrenuta istraga protiv Dragana Ć. (40) iz sela Gorčince
Tužilaštvo ne veruje Vušuroviću