GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 11. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

"Elektroizgradnja" nikad nije poslovala sa gubitkom

Betonskim stubovima
grade siguran uspeh

Godišnji plan od 18.000 komada premašen tri i po meseca pre roka. Finasijski plan bio 487 miliona, a nakon trećeg tromesečja dostigao cifru od 550 miliona dinara

BAJINA BAŠTA - Iduće godine navršiće se 30 godina od osnivanja DP "Elektroizgradnja", jednog od najuspešnijih preduzeća sa područja bajinobaštanske opštine. Ovaj kolektiv neobičan je i po tome što je na njegovom čelu gotovo punih 28 godina bio Slobodan Veizović. Jubilarnu godinu preduzeće dočekuje sa odličnim poslovnim rezultatima, novim rukovodstvom i najverovatnije promenjenom vlasničkom strukturom.

- Naši glavni poslovi vezani su za proizvodnju betonskih elektro stubova i trafo stanica, a radimo i dalekovode, niskonaponske mreže i u manjoj meri elektroinstalacije - kaže tehnički direktor "Elektroizgradnje" Dragiša Bošković.

- Najčešće se rad organizovao u dve smene. Od prošle godine uveli smo treću, a od ovog leta i četvrtu. Takozvani četvorobrigadni sistem funkcioniše iz želje da odgovorimo zahtevu tržišta. Naše ekipe majstora i inženjera nalaze se na brojnim radilištima širom Srbije, a ima ih u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

BRINU I O DECI RADNIKA

Deca svih zaposlenih imaju stipendije ukoliko se školuju na višim školama i fakultetima. Stipendije su obezbeđene i za decu umrlih i poginulih radnika dok pohađaju srednju školu. Preduzeće plaća sve teže operacije za svoje radnike, a često pritekne i drugima sa područja bajinobaštanske opštine kojima je potrebna pomoć.

Povećan broj smena doneo je i rekordnu proizvodnju betonskih stubova. Za devet meseci iz fabričke hale izašlo je 23.000 komada. Samo u septembru urađeno je 4.700 stubova. Na taj način godišnji plan od 18.000 komada je premašen tri i po meseca pre roka. Godišnji finansijski plan bio je 487 miliona dinara, a nakon trećeg tromesečja dostigao je cifru od 550 miliona dinara. Dobar rad preduzeća odražava se i na primanja zaposlenih.

Prosečna avgustovska plata bila je više od 37.000 dinara. Uz to, svih 370 članova ovog kolektiva dobilo je kao nagradu po jednu prosečnu platu koju ostvaruju na svom radnom mestu. Od osnivanja nikad nismo znali za gubitke.
- U narednih nekoliko meseci čeka nas vlasnička transformacija - veli tehnički direktor Bošković. Završili smo program privatizacije i predali ga Agenciji, pa sledi aukcija.

Po tom programu, vrednost "Elektroizgradnje" je oko 200 miliona dinara. Mi smo anketirali zaposlene povodom predstojeće vlasničke transformacije. Njih 80 izrazilo je spremnost da naprave konzorcijum i učestvuju na aukciji.

Milan B. Andrić (Sina)


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

"Elektroizgradnja" nikad nije poslovala sa gubitkom
Odloženo uređenje Trga Svetog Save u Kraljevu
REIK "Kolubara" dobrovoljno napustilo 1.369 radnika
   
 


     


FastCounter by LinkExchange