GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 11. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Foto

Dobrosav Gavrić

Foto

Milan Đuričić

Policija traga za Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem

Arkanove ubice i dalje u bekstvu

Advokat Delibašić, Gavrićev branilac, demantovao da se njegov klijent nalazi u Bosni

BEOGRAD - Iako je za Dobrosavom Gavrićem Duki (29) i Milanom Đuričićem (34), osuđenim za ubistvo Arkana na po 30 godina zatvora, raspisana poternica zbog nepojavljivanja na izricanju presude, neizvesno je da li će se oni javiti na izdržavanje kazne. Za njima je raspisana poternica, a kako Glas saznaje, ni jedan ni drugi se ne nalaze u rodnoj Loznici, gde su živeli prethodnih nekoliko godina.

Veljko Delibašić, advokat Dobrosava Gavrića, demantovao je da se njegov klijent nalazi u Bosni, a sve ostale spekulacije na temu gde se Gavrić nalazi nije hteo da komentariše. On je rekao da je očekivano da je sud odredio pritvor s obzirom na visinu kazne, ali je naglasio da po Zakonu o krivičnom postupku njegov klijent nije bio dužan da prisustvuje izricanju presude.

- Da li će se javljati ili neće, to će biti njegova odluka. Čim dobijemo otpravak presude, žalićemo se Vrhovnom sudu Srbije. Očekujem da najviša sudska instanca ukine presudu mom branjeniku. Država će morati posle oslobađajuće presude da plati odštetu mom klijentu za vreme provedeno u zatvoru - rekao je Delibašić. On je izjavu Jasne Diklić, sestre Željka Ražnatovića, da je njegov klijent Andrija Drašković bio bitna karika u zločinu nazvao neosnovanom.

- Andrija je u tom procesu bio samo svedok koji je trebalo da se izjasni o tome da je kritičnog dana viđen u Loznici. Međutim, pošto je bilo vidljivo da on nema veze s događajem, sud ga drugi put nije ni pozivao da svedoči - kaže Delibašić.

Dušan Slijepčević, zastupnik porodice Ražnatović, smatra da je suđenje optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana predugo trajalo i da je razočaravajuće što nisu otkriveni nalogodavci, na čemu je on insistirao.
- Nepojavljivanje glavnooptuženih na izricanju presude pokazuje nepoštovanje suda i kako ne funkcionišu državne institucije. Oni su se formalno pojavljivali do poslednjeg dana na svim suđenjima, ali se nisu pojavili na izricanju presude, što dovoljno govori - kaže Slijepčević.

Po Loznici se priča da je Gavrić, nekadašnji policajac, posle ubistva Arkana počeo da se bavi biznisom, a pominjalo se da je navodno jedan od vlasnika Trgovinskog preduzeća "Drina", koje je privatizovano 2004. godine, a u čijem se vlasništvu nalazi veliki tržni centar i nekoliko drugih vrednih nekretnina. Lozničani Gavrića pominju i kao vlasnika restoran "Promaja" u obližnjem Tršiću.

CECA: NISAM ZADOVOLJNA PRESUDOM

Presudu za ubistvo svog muža popularna pevačica Svetlana - Ceca Ražnatović prokomentarisala je rečima: "Nisam zadovoljna presudom. Zašto samo 30 godina? Pitam se koje su to olakšavajuće okolnosti omogućile. Smatram da je trebalo da su osuđeni na maksimalnu kaznu. Koja je to presuda za brutalno, mučko, ubistvo sa leđa, izvršeno nad troje ljudi usred bela dana i pred gomilom svedoka? Ubice su 2003. godine puštene da se brane sa slobode, a i to je presedan. Kod nas se za obično ubistvo dobija po 40 godina, pa koja je to pravda da neko ko je najmanje tri porodice zavio u crno dobije manje - naglasila je Ceca Ražnatović za Glas. Prema njenim rečima, bruka je da se i posle šest godina još se ne zna i ko su organizatori, i finansijeri, i šta je motiv ubistva i da je sve ostalo nerazjašnjeno.
- Prekjuče su moja deca plakala slušajući presudu. Nisam mogla da od njih sakrijem šta se dešava. Ali sramno je šta smo doživeli. Mediji pominju i pišu "Željko i Mandić", svi zaboravljaju da je s mojim mužem bio i pukovnik policije. Znači, neko ko je predstavljao državu i to nije bilo dovoljno da se neko potrudi i valjano sprovede istragu - ističe pevačica. - Još na poslednjem ročištu optuženi su rekli da ćemo videti hoćemo li se još sresti, a to znači da su najavili bekstvo. I na to je neko ostao i gluv i slep. Pa gde je tu pravda, koja valjda treba da je ista za sve. Ova zemlja je nekome, izgleda, majka, a nekome maćeha - izjavila je ona.

O. S.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Suđenje optuženima za ubistvo četvorice funkcionera SPO-a
Policija traga za Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem
I zatvorski stražari u štrajku
Tužilac zatražio strogu kaznu za Mandića