GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

Nesvakidašnje slavlje u restoranu Crvenog krsta u Kragujevcu

Rođendanska žurka starih sugrađana

U restoranu "Italija"korisnici programa "Pomoć telefonom" koji su rođeni u septembru zajednički su proslavili rođendan, a pecivo i koktele pripremale su osobe ometene u razvoju

KRAGUJEVAC - U restoranu Crvenog krsta "Italija" za vikend je priređeno nesvakidašnje slavlje. Stariji Kragujevčani, korisnici programa "Pomoć telefonom", rođeni u septembru, organizovano su proslavili svoje rođendane.

Na žurci, koja je priređena u njihovu čast, pecivima i koktelima posluživali su ih mladi korisnici projekta "Korak ka prihvatanju drugačijih". Reč je osobama ometenim u razvoju, koji se obučavaju u kuhinji restorana "Italija".

Za slavljenike su pripremali ukusna slana i slatka peciva, rolate s povrćem i šunkom, čajne štapiće i druge đakonije, kao i bezalkoholne koktele, od limuna i maline.

- Naš cilj je da pokažemo da, iako je reč o deci koja su ometena u razvoju, oni mogu biti korisni društvu. U Srednjoj školi "Vukašin Marković" obučavali su se za pekare i pripremače namirnica, i na delu pokazali da su zaista vredni i kvalitetni radnici - kazala je Radica Klinovac, njihov mentor.

U okviru projekta "Korak ka prihvatanju drugačijih", koji finansira Ministarstvo za rad i zapošljavanje, u ateljeu Crvenog krsta obučava se još jedna grupa hendikepiranih osoba. Na žurci koja je priređena za najstarije Kragujevčane organizovana je prodajna izložba nakita, tkanih i drugih ručno izrađenih predmeta koje su polaznici sami napravili.

- Cilj je da ih zaposlimo, da srušimo barijere i socijalne predrasude - rekla je Radica.

Devetnaestogodišnja Jovana kazala nam je da je uživala dok je pomagala u kuhinji. Vedrog osmeha dodala je da joj ništa nije bilo teško i da joj je posebno drago što su slavljenici bili oduševljeni njihovim specijalitetima. I zaista, bili su izvrsni jer su rođendanci ispraznili tanjire za tili čas. A žurka, uz muziku i kolce, potrajala je do kasnih večernjih sati.

O. J. (Sina) Foto: Miki Rašić (Sina)


vesti po rubrikama

^Šumadija i Pomoravlje

Nesvakidašnje slavlje u restoranu Crvenog krsta u Kragujevcu
Opozicija u dilemi uoči sutrašnje sednice skupštine
Radnici preduzeća "Azma" posle sedam dana štrajka
   


     


FastCounter by LinkExchange