GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju

Zamenik tužioca u Centralnom zatvoru

Cvijoviću skočio šećer u krvi kada mu je uručena odluka o zadržavanju. Posle intervencije lekara i poboljšanja zdravstvenog stanja odveden u pritvor

BEOGRAD - Milorad Cvijović, zamenik republičkog tužioca koji je prekjuče uhapšen, prebačen je iz Urgentnog centra u Centralni zatvor u Beogradu. Cvijović u Urgentnom centru prekjuče proveo oko sat vremena, gde su mu lekari regulisali nivo šećera u krvi nakon čega je prebačen u Centralni zatvor. NJemu je prilikom uručenja rešenja o zadržavanju skočio šećer zbog čega je bio prebačen u Urgentni centar.

SKUPŠTINA O IMUNITETU

Skupština Srbije održala je sinoć sednicu, na kojoj je raspravljano o ukidanju imuniteta zameniku republičkog tužioca Miloradu Cvijoviću. Cvijović je inače i nedavno bio u žiži javnosti, kada je kao zamenik republičkog javnog tužioca odlučio da nema osnova za podnošenje Ustavnom sudu predloga za zabranu Srpske radikalne stranke, što je zahtevala G17 Plus.

Policija je uhapsila Cvijovića zbog, kako se navodi, sumnje da je u svojstvu zamenika republičkog tužioca 2005. godine, neovlašćeno i kršeći propise izuzeo iz pisarnice Republičkog tužilaštva predmet koji je falsifikovao i rešio bez znanja postupajućeg tužioca. Prema navodima MUP-a, Cvijović je to uradio kako bi Slobodanu Raduloviću, bivšem direktoru "C marketa", za kojim je raspisana poternica zbog pripadnosti "stečajnoj mafiji", omogućio da preko svoje privatne firme "Primer C" kupi akcije "C marketa" po povoljnijim cenama. Slobodan Radulović je u bekstvu, a prema nekim informacijama krije se u Španiji, iako je za njim raspisana Interpolova poternica. Cvijovića su zbog ovog slučaja saslušali i operativci Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Prema navodima portparola Specijalnog tužilaštva Tome Zorića, u toku je pretkrivični postupak protiv Cvijovića kojim rukovodi specijalni tužilac Zoran Radovanović. Sumnja se da je Cvijović počinio još neka krivična dela, omogućivši "stečajnoj mafiji" da učestvuje u nelegalnim radnjama oko preduzeća kao što su BIM "Slavija", Robne kuće "Beograd" ili "Rad".

Ministar policije Srbije Dragan Jočić izjavio je da je hapšenje zamenika republičkog tužioca Milorada Cvijovića dokaz da nema nedodirljivih. Jočić je rekao da je policija, nastavljajući borbu protiv organizovanog kriminala, Cvijovića saslušala u svojstvu osumnjičenog i odredila mu zadržavanje, prenosi B92.
- Za MUP postoji samo jedno pravilo, a to je da će morati da odgovara svako ko je prekršio zakon. Čestitam policiji što se čvrsto i nepokolebljivo drži tog principa i što je jasno pokazala da u našoj državi nema nedodirljivih - rekao je Jočić.

"Stečajna mafija" je osumnjičena da je na nezakonit način dovodila preduzeća do stečaja, da bi potom po nerealno niskim cenama kupovala delove njihove imovine. U okviru ove grupe uhapšeni su Goran Kljajević, predsednik Trgovinskog suda, Delinka Đurđević, sudija ovog suda, Mika i Milinko Brašnjović, Sekula Pijevčević, Jasmina Kojić, Nemanja Jolović, Jelica Živković i Dejan Ivezić. Mika Brašnjović se obesio u ćeliji Centralnog zatvora, a kasnije je privedeno još nekoliko osoba pod sumnjom da su povezani sa ovom grupom.

N. Č. - Agencije


vesti po rubrikama

^hronika

Nevena Teokarović, naslednik poznate porodice industrijalaca
Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima
Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom
Uprava niškog Kazneno-popravnog zavoda ukinula povlastice zatvorenicima
Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Razneo komšiji ruku iz lovačke puške
Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju
Deda ubio ljubavnicu
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Seleušu