GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Razneo komšiji ruku iz lovačke puške

NEGOTIN - Pedesetosmogodišnji Đorđe D. zvani "Arči" iz krajinskog sela Mala Kamenica, koji je, kako se osnovano sumnja, prošlog utorka, u kasnim večernjim satima izvršio krivično delo pokušaja ubistva Božidara K. (65), iz Jabukovca, još se nalazi na slobodi.
- Policija za njim intenzivno traga i prema trenutnim operativnim saznanjima očekujem da on vrlo brzo bude lišen slobode - rekao je u izjavi za Glas kapetan Novica Radulović, načelnik negotinske policije.

Prema za sada poznatim detaljima, Đorđe D. je, prošlog utorka, oko 22 sata ušao u dvorište Božidara K. koje se nalazi na salašu udaljenom nekoliko kilometara od sela Jabukovac, na mestu zvanom "Zamna roman".

Božidar K. nakon što ga je probudila buka koju je u dvorištu stvarao "nezvani gost", izašao je iz kuće i počeo da silazi niz drvene stepenice trema, kada je i ugledao Đorđa, čiji se salaš nalazi nedaleko odatle.

U tom trenutku, Đorđe je iz lovačke puške opalio hitac u pravcu Božidara, pogodivši ga u predelu desne nadlaktice, nanevši mu, kako se kasnije ispostavilo, teške telesne povrede opasne po život, nakon čega je otišao u pravcu svog salaša.

Povređenog Božidara, tek narednog jutra, pronašao je jedan komšija koji ga je dovezao do negotinskog Zdravstvenog centra.
- Pravo je čudo da je pacijent ostao živ, zbog vrste povreda u vidu prostrelne rane sa masivnim razaranjem mekog i koštanog tkiva, što je izazvalo obilno krvarenje. Ono što je dobro je to da je pacijent sam sebi vezao ranjeno mesto, čime je u velikoj meri sprečio veće krvarenje, a možda i sigurnu smrt - rekao je u izjavi za Glas dr Tihomir Milovanović, dežurni ortoped, koji je nakon uobičajenog postupka, pacijenta uputio u niški Klinički centar.

Negotinska policija, niti istražni sudija Okružnog suda, Bratislav Milosavljević, koji je izvršio uviđaj, još nemaju nikakvih saznanja o potencijalnom uzroku ovog pokušaja ubistva.

Ž. D.


vesti po rubrikama

^hronika

Nevena Teokarović, naslednik poznate porodice industrijalaca
Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima
Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom
Uprava niškog Kazneno-popravnog zavoda ukinula povlastice zatvorenicima
Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Razneo komšiji ruku iz lovačke puške
Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju
Deda ubio ljubavnicu
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Seleušu