GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana

BEOGRAD - U Okružnom sudu u Beogradu danas će biti izrečena presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental", javlja Tanjug. To će biti druga presuda jer je Vrhovni sud Srbije u septembru 2002. godine, zbog nedostatka dokaza, ukinuo prvu i naložio novo suđenje, koje je počelo 20. aprila 2003. godine. Suđenje je u januaru ove godine prekinuto zbog odlaska predsedavajućeg sudskog veća Dragoljuba Đorđevića, i po treći je put počelo u martu.

Iznoseći završnu reč na prethodnom pretresu, tužilac Aco Stojev predložio je sudu da okrivljenima izrekne najviše moguće zakonske kazne i da se posle izricanja presude optuženima za ubistvo Dobrosavu Gavriću i Milanu Đurišiću odredi pritvor, a Draganu Nikoliću produži do pravosnažnosti presude. Okrivljeni i njihovi branioci zatražili su oslobađajuće presude, negirajući svoju krivicu.

Okružni sud osudio je oktobra 2001. godine za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" Gavrića, u to vreme policajca na bolovanju, na 20 godina zatvora, a Đurišića i Nikolića na 15 godina. Zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela po tri godine zatvora dobili su Dejan Pitulić, Vujadin Krstić, Đorđe Grubačić i Stojan Ranković.

Na osam meseci, uslovno na tri godine, osuđen je Milomir Vasiljević, dok Zoran Nikolić "Pegla" nije dočekao izricanje presude jer je umro u istražnom zatvoru.

Ražnatović je, u vreme ratova u bivšoj SFRJ, bio komandant Srpske dobrovoljačke garde. Ubijen je sa tri hica u glavu u hotelu "Interkontinental" dok je sedeo sa Milenkom Mandićem i Draganom Garićem. Prema navodima optužnice, na njega je pucao Dobrosav Gavrić, koji je u obračunu ranjen, pošto je jedan od Arkanovih telohranitelja uzvratio vatru i pogodio ga u stomak.


vesti po rubrikama

^hronika

Nevena Teokarović, naslednik poznate porodice industrijalaca
Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima
Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom
Uprava niškog Kazneno-popravnog zavoda ukinula povlastice zatvorenicima
Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Razneo komšiji ruku iz lovačke puške
Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju
Deda ubio ljubavnicu
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Seleušu