GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom

SOFIJA - U Sofiji je kasno sinoć ubijen bugarski kriminalac Nikola Ivanov, poznatiji po nadimku Bobira, dok su dve osobe teško ranjene, saopštila je bugarska policija, a prenosi Srna.

Dvojica maskiranih napadača ušli su u jedan sofijski klub, gde je sedeo Ivanov gledajući fudbalsku utakmicu Bugarska-Holandija i u njega ispalili devet metaka.

Tom prilikom teško su ranjeni Nikolaj Apostolov i Toni Dimitrov, obojica sa kriminalnim dosijeima za otmice, krađe automobila i paljevine, koji su prebačeni u sofijsku Vojno-medicinsku akademiju i životi su im u opasnosti. Bobira je važio za naslednika bugarskog narko-bosa Konstantina Dimitrova Samokovca, ubijenog u Amsterdamu, a bavio se rasturanjem narkotika u elitnim bugarskim kafićima, kao i krađom automobila. Slovio je i kao najveći protivnik glavnog bugarskog narko-bosa Marina Stankova-Raše. Na Ivanova su ranije organizovana dva atentata, koja je uspeo da izbegne - početkom 2004. godine kada je aktivirana eksplozivna naprava u njegovom stanu, i godinu dana kasnije kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena u njegovom džipu "micubiši", kada je povređeno šest ljudi, ali ne i Ivanov. U Bugarskoj je u poslednje dve godine ovo osmo ubistvo povezano sa narko-tržištem. Bugarski narko-bosovi u tesnim su vezama sa švercerima droge iz Srbije, a stručnjaci smatraju i da jedan od glavnih kanala za doturanje narkotika u Srbiju vodi preko Bugarske i njenog podzemlja.


vesti po rubrikama

^hronika

Nevena Teokarović, naslednik poznate porodice industrijalaca
Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima
Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom
Uprava niškog Kazneno-popravnog zavoda ukinula povlastice zatvorenicima
Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Razneo komšiji ruku iz lovačke puške
Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju
Deda ubio ljubavnicu
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Seleušu