GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 09. 10. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine započelo je istragu o navodima iz krivične prijave koju je podnela policija Republike Srpske protiv vođe zloglasnog odreda "El Mudžahedin" Habdula Aziza, zvanog Barbarosa, zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima tokom rata BiH, javlja Tanjug. Barbarosa koji se, kako javljaju mediji Republike Srpske, nalazi u zatvoru u Saudijskoj Arabiji, tereti se po komandnoj odgovornosti za zločine počinjene 1992. i 1993. godine na području Donje Bioče, Crnog Vrha, Teslića i Poveležja.

U izveštaju policije RS dostavljenom Tužilaštvu BiH pre godinu dana navodi se da je pod zastavom džihada kroz BiH prokrstarilo 1.743 dobrovoljca iz islamskih zemalja koji su se kao pripadnici odreda "El Mudžahedin" nalazili u sastavu Trećeg korpusa bošnjačke armije BiH.

Među njima je svakako najzvučnije ime bilo Barbarosa koga je, tvrdi isti izvor, lično Osama Bin Laden, vođa najveće terorističke organizacije pod nazivom Al Kaida, poslao avgusta 1992. godine u BiH gde je u selu Mehurići kod Travnika osnovao prvi mudžahedinski kamp u koji su kasnije pristizali islamski "sveti ratnici" iz celog sveta.

Odred "El Mudžahedin" je septembra 1995. godine na Ozrenu počinio stravične zločine nad srpskim civilima i vojnicima zbog čega je Haški tribunal optužio i bivšeg komandanta bošnjačke armije Rasima Delića.


vesti po rubrikama

^hronika

Nevena Teokarović, naslednik poznate porodice industrijalaca
Počela istraga o zločinima mudžahedina nad Srbima
Ubijen bugarski narko-bos povezan sa srpskom mafijom
Uprava niškog Kazneno-popravnog zavoda ukinula povlastice zatvorenicima
Nova presuda optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana
Razneo komšiji ruku iz lovačke puške
Milorad Cvijović prebačen iz Urgentnog centra u ćeliju
Deda ubio ljubavnicu
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Seleušu