GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 25. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Snežana Stojanović-Plavšić iz Odbora za smanjenje siromaštva

Siromašno 800.000 ljudi

Čak 14 odsto dece živi ispod linije siromaštva. U najsiromašnije spadaju nezaposleni, stanovnici ruralnih područja, izbeglice, romska populacija, osobe sa invaliditetom

BEOGRAD - Iako je siromaštvo teško meriti, svi pokazatelji govore da u Srbiji ispod granice siromaštva živi više od 800.000 građana, a onih koji su samo malo iznad te ..


Tanja Miščević, direktor Kancelarije za pridruživanje EU

Samo možemo da čekamo dobru ocenu Tribunala

Od nas se traži puna saradnja sa sudom u Hagu, a šta to znači u svakom momentu ocenjuje sam Tribunal

BEOGRAD - Trojka Evropske unije otkazala je sastanak, planiran za 29. septembar, sa vicepremijerom Ivanom Dulić-Marković, što je ovde ocenjeno kao vrlo loš signal. Tanja Miščević, direktor kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje EU rekla je za Glas da je "trojka EU", koju ..


Polemika: Kako doći do rešenja za Kosovo i Metohiju?

Srbi da otkupe Kosovo

Imajući u vidu tok pregovora o rešavanju konačnog statusa Kosova i Metohije i sve veće pritiske pojedinih lobista u svetu koji se zalažu za otcepljenje srpske pokrajine od teritorije Srbije, Glas javnosti poziva sve intelektualce, javne ličnosti i prijatelje Srbije da se uključe u polemiku i daju svoje ..


Pisac Igor Marojević o multikulturalnosti na Mediteranu

Nacionalizam i tranzicija

Balkanska poimanja multikulturalnosti pretežno se svode na puko katalogizovanje raznih nacija i vera koje žive na jednom prostoru, kaže Marojević u razgovoru za Glas

Jedan od naših najuspešnijih književnika mlađe generacije Igor Marojević, koji inače živi i stvara na relaciji Španija - Beograd, oglasio se..


Povećan broj učenika srpske dopunske nastave u inostranstvu

Deca uče po programima iz SFRJ

Samo u Švajcarskoj oko 2.000 mališana srpskog porekla pohađa ovu vrstu nastave. Tamo ima 135 nastavnih punktova i 23 nastavnika

BEOGRAD - Nastavnici dopunske nastave u Švajcarskoj koju pohađaju deca iz Srbije ove godine proslaviće 35 godina rada. Saša Tanasković, učitelj dopunske nastave u Švajcarskoj, kaže da oko 2.000 učenika srpskog porekla pohađa ovu vrstu nastava u švajcarskim državnim školama i u dvema privatnim.


 

     

FastCounter by LinkExchange