GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 10. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


 

SRS se protivi prisustvu Draškovića i Stankovića u Skupštini

Radikalska "dobrodošlica"

Vučić (SRS): O reakciji na prisustvo Draškovića odlučićemo sutra Srećković (SPO): Ne komentarišem gluposti koje izgovaraju radikali Dačić (SPS): To je sada manje bitno pitanje

BEOGRAD - Vanredna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će biti razmatran izveštaj o toku razgovora o budućem statusu Kosova i Metohije, biće održana u utorak, a njoj će kako se očekuje prisustvovati i ministri spoljnih poslova i odbrane Vuk Drašković i Zoran Stanković. Međutim, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da se ta stranka protivi tome da na najavljenoj sednici budu prisutni Drašković i Stanković jer, "oni nisu ministri i to predstavlja izigravanje i Ustava i pravnog poretka". On je poručio predsedniku i premijeru Srbije Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici da Drašković i Stanković "slučajno ne budu u sali" naglašavajući da će se SRS "svim ustavnim i poslaničkim sredstvima" boriti protiv toga.

Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić ističe da njegova stranka još nije odlučila na koji način će reagovati na prisustvo Draškovića i Stankovića u sali, već će se o tome poslanici dogovoriti u ponedeljak.

DAČIĆ: ODLUČUJU POSLANICI, A NE DRAŠKOVIĆ

- Pitanje statusa Kosova i Metohije je veoma važno i predstavnici Vlade Srbije i političkih stranaka trebalo bi da vode računa da nekim detaljima ne izazovu incidente koji bi bili štetni za državu i narod. Svi zaključci koje usvoji Skupština biće legalni, bez obzira na to da li će Vuk Drašković uzeti učešća u raspravi ili ne. O predlozima će se izjašnjavati poslanici, a ne Drašković - kaže Dačić.

- Ne znam po kojoj osnovi će Drašković prisustvovati sednici. Ono što je sigurno je da ni na koji način ne mogu da ga predstave kao ministra - kaže Vučić.

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković, osvrćući se na izjave čelnika SRS-a o neprihvatljivosti da lider SPO-a, u svojstvu ministra inostranih poslova bude prisutan na narednom zasedanju Republičkog parlamenta, napominje da "gluposti koje izgovaraju radikali" ne želi da komentariše.

- Vuk Drašković je ministar, kao i svi ostali, i kao takav ima pravo da prisustvuje sednici Skupštine na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji - objašnjava Srećković.
Najviše protivljenja da Drašković bude izabran na mesto ministra inostranih poslova Srbije izražavaju poslanici Socijalističke partije Srbije, koji naglašavaju da "ni u kom slučaju" neće glasati za njegov izbor. Međutim, i pored takvog stava socijalisti će se, prema rečima Ivice Dačića, predsednika Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, "ponašati konstruktivno i pričati isključivo o Kosovu i Metohiji".

- Ne smatramo da su Stanković i i Drašković pravi ministri, već su odraz zatečenog stanja do izbora novih ministara, a tada to sigurno neće neće biti Vuk Drašković. Međutim, ovo je sednica Skupštine Srbije koja je veoma važna, biće posvećena statusu Kosmeta i mislimo da niko ne bi trebalo da nebitne teme meša sa ovom, napominje Dačić.
S. Dedeić


vesti po rubrikama

^politika

SRS se protivi prisustvu Draškovića i Stankovića u Skupštini
Dinkić: Potrebno jedinstvo demokratskih snaga
Da li je poseta predsednika Srbije Borisa Tadića SAD imala uspeha
Tadić: Nova stranica u odnosima Srbije i SAD
 


     


FastCounter by LinkExchange