GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 10. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Maksuti Šaip (47) sa Kosova i Metohije pritvoren zbog ubistva

Usmrtio mladića nožem

Stanojević Miroslav (19) i Šaip su se posvađali ispred kafića u Svilajncu, a u jednom trenutku, Maksuti je izvadio nož i nekoliko puta ubo mladića u stomak. Maksuti bio pod dejstvom alkohola

SVILAJNAC - Stanojević Miroslav (19) iz Svilajnca preminuo je preksinoć u svilajnačkoj Hitnoj službi od posledica uboda nožem u stomak. Svilajnačka policija je kao jedinog osumnjičenog zadržala u pritvoru Maksuti Šaipa (47), izbeglicu sa Kosova. Kako nezvanično saznajemo, Stanojević i Maksuti su se posvađali ispred kafe bara "Status", u centru Svilajnca. Maksuti, koji je bio pod dejstvom alkohola, u jednom trenutku je izvadio nož i nekoliko puta ubo nesrećnog Stanojevića u stomak.

Kada je policija stigla, jedan od gostiju kafića, lekar po profesiji, pokušavao je da pomogne Stanojeviću koji je još davao znake života, dok je Maksuti sve vreme bio prisutan na licu mesta, praveći se da ne zna o čemu se je reč. Inspektori svilajnačke policije su ubrzo u blizini mesta zločina pronašli nož kojim je Stanojević ubijen, a s obzirom da je samo Maksuti bio sa njim, odmah je priveden i zadržan.

Kako se priča po Svilajncu, pokojni Stanojević, romske je nacionalnosti i bio je socijalni slučaj. Meštani kažu da je živeo sam i da nigde nije radio. Imao je i zdravstvenih problema, pošto je bolovao od epilepsije.

Maksuti je izbeglica sa Kosova, i sa svojom suprugom je često prosio po Svilajncu, a živeli su u podrumu zgrade, u čijem se suterenu dogodilo ubistvo.

Telo pokojnog Stanojevića je prebačeno u kapelu svilajnačkog Doma zdravlja i postavlja se pitanje ko će ga sahraniti, s obzirom na to da nesrećni mladić nema rodbinu, niti stalno mesto prebivališta.

M. N.


vesti po rubrikama

^hronika

U Srbiji na šest lokacija ima zaostalih kasetnih bombi, ali je ta brojka mnogo veća
Maksuti Šaip (47) sa Kosova i Metohije pritvoren zbog ubistva
U Rijeci uhapšen finansijer OVK
Saslušanje svedoka u postupku protiv Glavaša