GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 8. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


 

Žiteljka Grivca dosad ubrala 1.000 detelina sa četiri lista

Rada sreću čuva u herbarijumu

ARANĐELOVAC - Pune četiri decenije Rada Stevović iz Grivca iz zelenih tepiha podno Rudnika, Bukulje i Gruže pronalazi detelinu sa četiri lista, presuje i čuva u herbarijumu kao amajliju jer, po vekovnom verovanju, donosi sreću.

- Vrlo je teško u mnoštvu biljaka pronaći detelinu sa četiri lista. Neko to satima čini, ali mu ne uspeva. Mene prosto zovu i tako posedujem upresovanu zbirku od oko 1.000 primeraka deteline sa četiri lista. Čuvam ih s posebnom pažnjom, a mnoge poklanjam prijateljima i rođacima u znak da će im doneti sreću - priča Rada.

S obzirom na brojnu zbirku detelina sa četiri lista u herbarijumu, pitali smo Radu da li joj se sreća nekada osmehnula.

- Kako da ne. Imam divnog muža Dragana, koga sam zahvaljujući detelini sa četiri lista osvojila u mladosti. Zatim imam predivnu ćerku Mariju i blizance Predraga i Nenada. Svaki dan mi, pored obaveza u obavljanju seoskih poslova, ima srećan završetak - pun smeha, radosti...

Radin muž Dragan, poznatiji u Grivcu kao Gale, kaže da ga je supruga osvojila i pored toga što je pred ženidbu imao još tri dobre devojke. - Odem kod jedne, druge, treće, ali moram da svratim do Rade. I tako je bilo. Sada zaista srećno živimo. Da li je do deteline sa četiri lista, "nisam pametan", ali nešto ima.

Z. Janjević


vesti po rubrikama

^vesti

Žiteljka Grivca dosad ubrala 1.000 detelina sa četiri lista
KIKINDA : Otrovali se pasuljem
BOR : Stan najboljim studentima