GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 8. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Kako da kupiš zanimljiv a ne tako skup školski pribor

Magične olovke su hit

Sveske od 35 do 165, pernice od 150 do 600 dinara, sve iz uvoza

Škola je počela, a tu je i kupovina školskog pribora. Sveske, pernice, olovke, bojice, gumice... samo su "sitnice" koje treba da se nađu u rancu ili torbi svih tinejdžera. Za vas smo obišli nekoliko beogradskih prodavnica i knjižara koje su, kao i svake sezone, spremno dočekale početak škole.

Ove godine i prodavnice specijalizovane za školski pribor snabedele su se novim dizajnima kako svezaka, tako i ostalih stvarčica koje su neophodne za rad. U knjižarama može naći pribor iz Italije, Španije, Nemačke, Kine... Evo naših predloga za "svačiji džep":

U prodavnici "DSV kompani" (Svetogorska), sveske su stigle iz Italije i čuvene su marke "pinja". Raznih boja i dezena, na kockice, na linije i bez, koštaju 35 dinara (male), a velike su 75 dinara. Kada je reč o pernicama, one su iz Nemačke, a u njoj se nalazi sve što vam je potrebno za rad: flomasteri, drvene bojice, obične olovke, gumica, lenjiri, rezač... Cena joj je 590 dinara. Za vas smo još odabrali i nalepnice za sveske kojih ima osam i koštaju samo 20 dinara.

Knjižara "Bebi lend" u Makedonskoj 25, nudi veliki izbor školskog pribora poznatih španskih marki, ali su cene nešto veće. Tako sveske iz kolekcije "Ambar" koštaju 143 dinara, pernice "gabol" u zelenoj, sivo-roze i crvenoj boji su 333 dinara, a gumica koja je u dosta neobičnom pakovanju u obliku srca je 85 dinara.

Prodavnica "Progres" u Vasinoj odlikuje se nešto nižim cenama, a najprodavanije su "magične olovke", koje su ove sezone hit. U samoj olovci ima više boja, a cena im je 103 dinara. Da ima nešto što je iz Italije, a jeftino je, potvrđuju pernice koje koštaju samo 150 dinara. Ima ih u plavoj, zelenoj i ciklama boji. Od širokog izbora svezaka, našli smo za vas ukoričene, takođe su iz uvoza, a cena im je 106 dinara.

Ukoliko još nisi kupio/la sitnice bez kojih ne možeš na časove, prošetaj se, jer smo se potrudili da izaberemo kvalitetan pribor po pristupačnim cenama.

S. Vuković,Foto Miloš Rafailović


vesti po rubrikama

^slobodno vreme

Kako da kupiš zanimljiv a ne tako skup školski pribor
I haljina može biti neobavezna