GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Marović: Crna Gora treba da pokaže istorijsku zrelost

Potpredsednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović izjavio je juče da je ta stranka pružila ruku saradnje svima koji žele dobro Crnoj Gori.

On je u intervjuu novinskoj agenciji Tanjug ocenio da "Crna Gora na političkom nivou svoje samosvesti danas treba da pokaže istorijsku zrelost i da vlast koja dobije najveću podršku na izborima i oni koji je ne budu toliko imali smognu snage i naprave široki konsenzus oko evropskih i državnih prioriteta".

BRAĆA SU UVEK BRAĆA

- To treba da budu specifično bliski odnosi, koji će pokazati da država nije uslov da vam neko bude brat jer braća ne moraju živeti u istoj kući da bi bili braća - kazao je Marović naglasivši da su "braća braća i kada žive u različitim stanovima, ali su i tada spremni da jedni drugima pomognu kada zatreba".
- Srbija i Crna Gora mogu zajedno sa dva glasa postići mnogo više za obe zemlje nego što su to mogle u zajedničkoj državi sa jednim glasom i često jedna protiv druge - zaključio je Marović.

Marović je podsetio da je "Crna Gora, posle 100 godina, obnovila državnost i da je od svih bivših jugoslovenskih i sovjetskih republika najbrže međunarodno priznata".

Navodeći da je Demokratska partija socijalista već sada pružila ruku saradnje svima koji žele dobro Crnoj Gori, on nije želeo da precizira da li će ta partija, ako ne bude imala više od 50 odsto poslaničkih mandata potrebnih za formiranje vlade, pozvati Liberalnu partiju u koaliciju.
Govoreći o odnosima sa Srbijom posle proglašenja nezavisnosti Marović je rekao da sada vidi Crnu Goru okruženu prijateljima. On je posebno izrazio zadovoljstvo saradnjom sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem, s kojim, kako je rekao, Crna Gora ima izuzetno kvalitetnu saradnju. Marović je kazao da ga "posebno hrabri to što je DSS potvrdila da se odnosi Srbije i Crne Gore nakon referenduma nisu ni u čemu pogoršali".

- Ukupna situacija govori da se racionalno primljeno demokratsko izjašnjavanje koje je bilo predviđeno Ustavnom poveljom bivše državne zajednice - rekao je Marović i dodao da "odnosi Srbije i Crne Gore treba da budu specifični, posebni u prijateljstvu, u čvrstim vezama i saradnji".


vesti po rubrikama

^tema

Zašto svet veruje da su Srbi loši momci
Marović: Crna Gora treba da pokaže istorijsku zrelost
SRPSKA POSLA : BRANA CRNČEVIĆ:
 
 


     


FastCounter by LinkExchange