GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Al kaida poziva Zapad u islam

Ajman al Zavahri, drugi čovek Al kaide, i Amerikanac Adam Gadan, pripadnik te terorističke mreže kojeg traži FBI, pozvali su na video-snimku Zapad, pogotovo SAD, da pređu u islam, javlja Si-En-En.
Od 48 minuta, koliko traje snimak objavljen na jednom islamističkom veb-sajtu, Zavahri je govorio četiri, a Gadan ostalo vreme, rekla je Si-En-Enu stručnjak za borbu protiv terorizma Lora Mensfild. - Pozivamo sve Amerikance i vernike da pređu u islam, bez obzira na to kakav status imaju u Bušovom i Blerovom svetskom poretku. Odlučite danas jer sutra bi mogao da vam bude poslednji dan - rekao je Gadan. Taj čovek, poznat i kao Azan Amerikanac, već se ranije pojavljivao na video-snimcima: prošle godine na četvrtogodišnjicu terorističkih napada na SAD, a i ove godine na prvu godišnjicu bombaških napada u londonskom metrou, 7. jula.

Mensfildova kaže da Gadanova primedba da bi "sutra mogao da vam bude poslednji dan" ukazuje na to da je nov napad terorista blizu. - Muslimani veruju da "nevernicima" treba dati šansu da promene veru pre nego što su napadnuti - kaže Mensfildova dodajući: "Ovo može da bude upozorenje".

Izgleda da je snimak napravljen tokom nedavnog sukoba Izraela s Hezbolahom, koji je završen 14. avgusta, navodi Si-En-En. Gadanovo pojavljivanje moglo bi da znači daje Al kaida u tom 28-godišnjem Amerikancu konačno našla nekoga za koga veruje da može da utiče na Amerikance, konstatuje AP. Na ovom snimku on je održao lekciju o islamu i "greškama" u hrišćanstvu i judaizmu, a takođe je konstatovao da SAD gube ratove u Iraku i Avganistanu. - Umesto da ubijate sebe za Buša... zašto se ne biste predali istini, pobegli iz bezbožničke vojske i pridružili se pobednicima? Vreme ističe, pa napravite pravi izbor pre no što bude prekasno - poručio je on američkim vojnicima.

- Taj najnoviji snimak, ako je autentičan, ponovno odražava pokušaj Al kaide da svetu prikaže iskrivljenu viziju islama, koja neprijateljima i nevernicima smatra sve koji nisu iste veroispovesti - prokomentarisala je portparol Bele kuće Kristi Parel.


vesti po rubrikama

^svet

Anan: Teheran za pregovare, ali neće da prekine obogaćivanje
Al kaida poziva Zapad u islam
 


     


FastCounter by LinkExchange