GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vilijam Galas, zbog portugalskog stručnjaka Žozea Murinja, pobegao iz Čelzija u Arsenal

Proš'o sam ko Kežman, Orno i Krespo

Sukobi u Čelziju, na relaciji Vilijam Galas - Žoze Murinjo, i Arsenalu, Ešli Kol - Arsen Venger, razrešeni su tako što su poslednjeg dana prelaznog roka dva kluba razmenila dvojicu igrača koji nisu bili na istim "talasnim dužinama" sa svojim menadžerima. Odmah po "sklapanju braka" s novim klubom, reprezentativac Francuske Vilijam Galas odlučio je da "otvori dušu" i da javno ispriča svoj razloge napuštanja tabora "plavaca".

KOLE, ČUVAJ SE!

Novi defanzivac Arsenala uputio je posebnu poruku Ešliju Kolu, koji je iz redova "tobdžija" prešao u Čelzi.
- Kolu želim puno sreće i uspeha u novom klubu, ali mu poručujem da će mu trebati mnogo strpljenja s novim trenerom. Mislim da je najbitnije da odmah od početka zauzme stav kojim će Murinja odbiti i od bilo kakve pomisli da mu stane "na žulj" - rekao je Galas.

- Isto ono što se desilo meni ranije se već dogodilo Mateji Kežmanu, Asijeru del Ornu i Ernanu Krespu, koji su takođe pobegli iz Čelzija. Za sve je kriv Žoze Murinjo. On je odličan trener, ali je veoma ćudljiv kada je u pitanju odnos sa igračima - rekao je Galas. - Mene i još neke saigrače Portugalac je samo iskorišćavao kako bi pokrio neke svoje propuste. Ispao sam budala što sam prethodne dve godine bio slepo veran Čelziju, iako sam imao sjajne ponude iz Italije i Španije.

Francuz je naveo da je Murinjo nad njim svakodnevno sprovodio "verbalnu torturu".
- Stalno me je pritiskao. Prema njegovom mišljenju, nikada ništa nisam dobro radio, a opet, ispadalo je da sam bio dovoljno dobar da uvek igram u prvom timu. Čak je u pojedinim situacijama činio sve ne bi li medije i navijače okrenuo protiv mene. Posebno ne razumem zašto su svi saigrači uvek ostajali nemi u svlačionici na Murinjovo verbalno iživljavanje nadamnom. Niko se nikada nije usudio da mu kaže makar jednu lepu reč za mene. Čelzi će za mene uvek ostati sjajan klub, ali ako se ikada budem vratio, onda će to biti tek kada Murinjo ode. Život u Londonu mi veoma prija i zbog toga sam odlučio da pređem u klub koji je iz istog grada kao i Čelzi, ali je po tradiciji daleko veći - zaključio je Galas.

V. Ž.


vesti po rubrikama

^sport

Srpski šampion u letnjem prelaznom roku pazario skuplje igrače od večitog rivala
Brazilac, zbog prelaska u Zvezdu, već se suočio se porodičnim problemima
Španija pobedila Grčku (70:47) i postala prvak sveta u Japanu
Odbojkašice SCG završile prvi deo priprema u Sloveniji
Stanković poklonio Žigićev gol protiv Azerbejdžana Miloševiću
Vilijam Galas, zbog portugalskog stručnjaka Žozea Murinja, pobegao iz Čelzija u Arsenal
Reprezentacija Srbije večeras u 4. kolu igra protiv "furije" (20.15)
Vaterpolisti Srbije zabeležili i treću ubedljivu pobedu u grupi A ovog puta nad Slovačkom
Mađari gaze bez pardona