GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nastavak suđenja za ubistvo Mamice

BEOGRAD - Suđenje optuženima za ubistvo Marka Petrovića zvanog Mamica, na kojem su početkom juna pojedini pripadnici zemunskog klana izneli svoju odbranu i priznali neka krivična dela, trebalo bi da bude danas nastavljeno u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, javlja agencija Tanjug. Osim Dejana Milenkovića Bagzija, protiv koga je sredinom avgusta Specijalno tužilaštvo povuklo optužnicu i odustalo od krivičnog gonjenja, izvršenje krivičnih dela za koja se tereti priznao je i član zemunskog klana Dušan Krsmanović, takođe optužen u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, u kom se brani ćutanjem.

Krivicu je priznao i Zoran Spasković, dok je Đorđe Krsmanović negirao vezu s krivičnim delima za koja je optužen. Sudskim većem predsedava Maja Kovačević-Tomić.

Milan Jurišić Jure, koji je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu, optužen je da je na podmukao način ubio Petrovića, dok se Dušanu Krsmanoviću stavlja na teret pomaganje. Braći Milošu i Aleksandru Simoviću, koji su optuženi za izazivanje opšte opasnosti jer su krajem avgusta 2002. godine bacili bombu na auto-servis "Aca", takođe se sudi u odsustvu jer su u bekstvu.

Krsmanović je na početku suđenja priznao da je, kako se navodi u optužnici, na prevaru doveo Petrovića u stan, gde ga je Jurišić ubio s više hitaca iz pištolja, dok je Milenković sakrio kola ubijenog i pištolj.

Kako se navodi u optužnici, Petrović je likvidiran po naređenju ubijenog vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara, koji je žrtvu optužio za "cinkarenje" i zahtevao likvidaciju.


vesti po rubrikama

^hronika

Glas ekskluzivno saznaje: Marko Kljajević odlazi na novu funkciju u Podgoricu
Vrhovni sud preinačio presudu Marku Gvozdenoviću (24)
Nastavak suđenja za ubistvo Mamice
Završne reči za Ovčaru