GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 4. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vrhovni sud preinačio presudu Marku Gvozdenoviću (24)

Sinu pevačice smanjena kazna

Umesto četiri i po godine, Marko Gvozdenović, sin Snežane Đurišić, u zatvoru će provesti tri zbog izazivanja saobraćajne nesreće 1. aprila 2001. godine, u kojoj je poginula njegova saputnica Jelena Paunović (25)

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije (VSS) preinačio je Marku Gvozdenoviću (24), sinu folk pevačice Snežane Đurišić, prvostepenu presudu sa četiri i po na tri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće, 1. aprila 2001. godine, u kojoj je poginula njegova saputnica Jelena Paunović (25). Sudsko veće beogradskog Okružnog suda osudilo je u junu 2004. godine Gvozdenovića na četiri i po godine, posle čega su mladićevi branioci uložili žalbu VSS-u na prvostepenu presudu. Žalba je razmatrana u VSS-u, a sredinom ove godine umanjena je za godinu i po dana.

Prema optužnici, Gvozdenović je pijan vozio "pežo 504" i velikom brzinom sleteo s puta u Bulevaru mira na Dedinju i udario u banderu za uličnu rasvetu. Paunovićeva, ćerka poznatog harmonikaša Miodraga Paunovića, koja je sedela na mestu suvozača, preminula je na licu mesta, dok je Gvozdenović prošao s brojnim teškim telesnim povredama. Analizom krvi utvrđeno je da je u trenutku nesreće imao 2,5 promila alkohola u krvi. Nekoliko dana posle tragedije, u novinama je objavljivano da je automobil vozila Paunovićeva, ali je se kasnije ispostavilo da je takva informacija netačna.

U završnoj reči tužilaštvo je zatražilo da Gvozdenovića osude po zakonu, navodeći da su otežavajuće okolnosti bile to što je pijan vozio levom trakom puta i što tokom suđenja ni u jednom trenutku nije rekao da mu je žao što je devojka poginula. On je, takođe, sve vreme negirao svoju odgovornost za ovaj tragični događaj. Gvozdenovićeva odbrana poricala je policijske nalaze o količini alkohola u krvi, tvrdeći da jeste bio pijan u trenutku vožnje, ali da nije popio previše. Oni su rekli da tužilaštvo nije uspelo da dokaže neistinitost Gvozdenovićeve tvrdnje da je udes izazvao pokušavajući da izbegne crni džip koji je iznenada izleteo ispred njega. Oni su rekli da je i sam Gvozdenović ispričao da je devojka htela da ide taksijem, ali da je te večeri hapšen Slobodan Milošević, pa nijedno taksi udruženje nije imalo slobodna kola. Marko Gvozdenović je rekao da ga, tokom suđenja, niko nikada nije ni pitao.

A. Dimitrovska,N. Čolić


vesti po rubrikama

^hronika

Glas ekskluzivno saznaje: Marko Kljajević odlazi na novu funkciju u Podgoricu
Vrhovni sud preinačio presudu Marku Gvozdenoviću (24)
Nastavak suđenja za ubistvo Mamice
Završne reči za Ovčaru