GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 3. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vojska potpisala tri ugovora sa Miletom Dragićem

NOVI SAD - Sredinom prošlog meseca Ministarstvo odbrane Srbije je sa "Proizvodnjom Mile Dragić" iz Zrenjanina potpisalo tri ugovora o nabavci opreme za Vojsku Srbije. Ugovori su potpisani pošto je firma poznatog zrenjaninskog proizvođača vojne opreme pobedila na tenderima, dostavljajući najpovoljniju ponudu.

Prvim ugovorom "Proizvodnja Mile Dragić" se obavezala da će do kraja oktobra ove godine Vojsci isporučiti 13.000 pari vojničkih cipela i 14.000 pari uložaka, po ceni od 18,57 miliona dinara. Drugi ugovor odnosi se na izbor "Proizvodnje Mile Dragić" za glavnog snabdevača Vojske Srbije peškirima jer je zrenjaninska fabrika ponudila najpovoljniju cenu od 1,16 miliona dinara. Treći ugovor predviđa opremanje 22 pripadnika Vojske koji učestvuju u mirovim misijama, a vrednost tih poslova iznosi 167.000 dinara. Ministarstvo odbrane nedavno je od Dragićeve firme za 41.000 dinara kupilo i dva kompleta uniforme M-03, kako bi se opremili profesionalni vojnici koji ovog meseca odlaze u mirovnu operaciju. Prošle godine javnost u Srbiji potresla je afera oko nabavke vojne opreme u vrednosti od 300 miliona evra, u kojoj su vodeći akteri bili Dragić, nekadašnji ministar odbrane Prvoslav Davinić, general u penziji Milun Kokanović, pukovnik Jovica Vučković, pukovnik Milovan Andrić i kapetan Igor Mijailović.

Ugovor s Dragićem nije raskinut, ali se ne primenjuje, dok se istražni postupak vodi protiv Davinića. Po 30 dana u pritvoru proveli su Dragić i general Kokanović, prenosi Beta.


vesti po rubrikama

^društvo i ekonomija

Nacrt zakona o stranim ulaganjima nije usklađen sa propisima Evropske unije
Vojska potpisala tri ugovora sa Miletom Dragićem
Visoki izdaci osiguranja kredita kod Nacionalne korporacije
Poreska uprava prodaje srpsku imovinu na Kosovu
Vlada Srbije odobrila veće cene, odluka se primenjuje od prekjuče
FELJTON : Raspad Jugoslavije iz ugla švedskih medija (7)
Suficitarna i "fakultetska" zanimanja
Počele gužve ispred knjižara