GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 1. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Ruskoselci odali poštovanje fudbalu i voljenom klubu

Spomenik crveno-beloj lopti

RUSKO SELO - Da se fudbal i Crvena zvezda, kako to u pesmi kažu popularni "Kuguarsi", voli "više od keve i ćaleta" dokazali su ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu u Ruskom Selu.

U ovom mestu kod Kikinde podignut je spomenik fudbalskoj lopti, a povod za otkrivanje obeležja bila je proslava 80 godina postojanja tog sporta i 60 godina od osnivanja tamošnjeg Fudbalskog kluba "Crvena zvezda".

Svesni da u rezultatskom smislu, ali i armiji navijača njihov klub od istoimenog sa "Marakane" deli "sedam mora i gora", Ruskoselci s ponosom priznaju da više vole svoje momke nego beogradske "crveno-bele".

Da je zbilja tako, pokazali su podizanjem spomenika, u tradicionalnoj crveno-beloj boji kluba, koji se nalazi na ulazu u stadion. Na njemu je utisnuta poruka "Uvek u srcu - Crvena zvezda".

Svečanosti za pamćenje prisustvovali su nekadašnji fudbaleri i jedini živi osnivači kluba Milivoj Dudan i njegov vršnjak Nikola Đogo. Starine od osamdeset i dva leta sa setom su se prisetile uspomena na svetlu prošlost "Crvene zvezde" i prvi zvanični meč odigran daleke 1945. godine.

Ruskoselci su odali dužno poštovanje Svetozaru Dragičeviću i Milanu Ćorluki, takođe osnivačima kluba. Do sada je bilo sijaset inicijativa da klub promeni ime ali, kako kaže seoski hroničar Dušan Bilbija u knjizi "Osamdeset godina godina fudbala u Ruskom Selu", sve su propale.

S. U.


vesti po rubrikama

^vesti

Ruskoselci odali poštovanje fudbalu i voljenom klubu
KRAGUJEVAC : Založili "smederevce"
PODGORICA : Kasne koferi