GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 1. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Za kulturu iz gradskog budžeta 60 miliona

Iz budžeta Grada Beograda izdvojeno je 60 miliona dinara za radove i nabavku opreme za četiri ustanove kulture, najavila je juče Radmila Hrustanović, zamenica gradonačelnika Beograda. Novac je namenjen Javnom preduzeću "Beogradska tvrđava", Pedagoškom muzeju, Centru za kulturu Sopot i Kulturnom centru Beograda.

Najviše budžetskog novca biće uloženo u restauraciju Kalemegdanske tvrđave. Za obnovu obodnih zidova Velikog barutnog magacina izdvojeno je 40 miliona dinara, a ostatak će biti iskorišćen za izradu i postavljanje vratnica na svim kapijama gornjeg grada Beogradske tvrđave. Takođe JP "Beogradska tvrđava" obezbediće dodatna sredstva, u vrednosti od 1,5 miliona dinara, kako bi radovi bili u potpunosti završeni. Pedagoški muzej će iz gradske kase dobiti 4 miliona dinara za nabavku i ugradnju video-prezentacionog sistema, a za sanaciju i adaptaciju platoa ispred Centra za kulturu Sopot izdvojeno je 3,5 miliona dinara. Takođe, Sopot će dobiti još dva miliona dinara za zamenu poda u bioskopskoj sali ovog centra. I Kulturni centar Beograda ponoviće svoje prostorije novom stolarijom, u vrednosti od 850.000 dinara.

Hrustanovićka je najvila i da je Grad odobrio 1,2 miliona dinara za nabavku računarske opreme za 15 umetničkih udruženja. Sredstva, po 80.000 dinara, dobila su udruženja filmskih umetnika Srbije, likovnih umetnika, likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajna, muzičkih umetnika, filmskih glumaca, kompozitora, književnika, dramskih pisaca, baletskih umetnika, orkestarskih umetnika i muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije. Takođe, isti iznosi su dodeljeni i savezima estradno-muzičkih umetnika i dramskih umetnika Srbije, kao i Srpsko književnom društvu.

A. L. - S. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

Velika razlika u prosečnim neto zaradama zaposlenih između beogradskih opština
Počinje sterilizacija pasa u Beogradu
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
Za kulturu iz gradskog budžeta 60 miliona
Nebojša Ilić novi direktor Univerzijade
Fantastični "Simpli Red" sinoć u Beogradu
Beogradske palate komercijalizovane i izdate firmama
 


     


FastCounter by LinkExchange