GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak 1. 9. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Počinje sterilizacija pasa u Beogradu

Masovna sterilizacija, kao i mikročipovanje pasa počinje danas. U ovoj akciji, kako tvrde nadležni, mesečno će biti sterilisano po 255 životinja. Iz gradske kase za ovu namenu izdvojeno je 5, 2 miliona dinara, a kako je ranije najavljeno plan je da se do kraja 2007. godine dve trećine napuštenih pasa steriliše i mikročipuje.
- Obeležavanje mikročipovima je, po zakonu, obaveza svih vlasnika. Za njih je bolje da to urade o trošku grada, nego o sopstvenom - rekao je Vladimir Marković, član Gradskog veća.

Sterilisani, obeleženi i vakcinisani psi na sebi će imati ogrlicu i, ako ne budu udomljeni, biće vraćeni na ulicu. Zbog velikog broja napuštenih pasa grad je morao da primeni CNR program - "Uhvati, steriliši, pusti", u okviru kojeg se životinje hvataju, sterilišu, vakcinišu protiv besnila, upućuju na tretman protiv raznih parazita, obeležavaju mikročipom i narandžastom ogrlicom, posle čega se puštaju na ulicu zdravi i neagresivni.

Svi zainteresovani građani za udomljavanje životinja mogu da se jave na telefone 011 332-2291 i 064 23-532-59, a svi koji pristanu da udome životinje biće oslobođeni troškova vakcinacije protiv besnila u naredne tri godine. Za one koji žele da udome psa, azil u Ovči otvoren je radnim danima od 15 do 18, a subotom od devet do 12 sati.

Operativni plan rešavanja problema napuštenih pasa putem sterilizacije i mikročipovanja, zajednički su uradili Sekretarijat za zaštitu životne sredine, republička Uprava za veterinu i Beogradska koalicija za zaštitu životinja.

B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Velika razlika u prosečnim neto zaradama zaposlenih između beogradskih opština
Počinje sterilizacija pasa u Beogradu
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
Za kulturu iz gradskog budžeta 60 miliona
Nebojša Ilić novi direktor Univerzijade
Fantastični "Simpli Red" sinoć u Beogradu
Beogradske palate komercijalizovane i izdate firmama
 


     


FastCounter by LinkExchange