GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Zrenjaninac Ivan Lenđer u Brazilu osvojio titulu juniorskog prvaka u plivanju

Zlatni delfin iz grada na Begeju

Ovaj fenomenalan uspeh rezultat je temeljnog rada u našem klubu, kaže šef stručnog štaba u PK "Proleter" Branislav Kostić

ZRENJANIN - Reprezentativac Srbije i član Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Ivan Lenđer novi je svetski juniorski prvak u plivanju delfin stilom na 100 metara. Na Svetskom juniorskom plivačkom prvenstvu, koje se održava u Rio de Žaneiru, talentovani Lenđer osvojio je zlatnu medalju, ostavivši iza sebe predstavnike Malezije, Rusije, Austrije, Bugarske, Ukrajine, Kanade, Brazila... Pre toga, u polufinale je ušao kao četvrti, dok se u finale plasirao sa trećim vremenom.

Vest iz Brazila oduševila je sve sportske radnike u gradu na Begeju. Šef stručnog štaba u PK "Proleter" Branislav Kostić kaže da je oduševljen činjenicom da su se Lenđer i njegov trener Dejan Pejinović popeli na sam svetski vrh.

- To ne može svako. Ovaj fenomenalan uspeh rezultat je temeljnog rada u našem klubu. Naše okruženje je stvorilo maksimalne uslove da se postigne jedan ovakav rezultat i da se naš mali klub vine u orbitu - poručuje Kostić.

Član Upravnog odbora "Proletera" Nikola Najdanovski priznaje da ništa lepše nije mogao da čuje ovog leta.

- Naš klub je doživeo pravu renesansu i postao jedan od najboljih u Srbiji. Čitava plejada mladih je tu i vrlo brzo će se čuti i o njima. Od Ivana očekujem da se danas plasira i u finale na 50 metara delfin, a onda i još jednu medalju - ističe Najdanovski.

Čestitke Lenđeru i Pejinoviću uputio je i generalni sekretar Sportskog saveza opštine Zrenjanin Vojislav Tabački, napominjući da je ovo fenomenalan rezultat, kako za srpsko plivanje, tako i za sportski Zrenjanin.

- Svi smo znali da će Lenđer zabeležiti dobar, svetski rezultat, ali da će pri tome i postati prvak sveta, to je malo ko očekivao. Zato je ovaj uspeh mladog plivača i njegovog trenera Pejinovića veći i mi ćemo se potruditi da im obezbedimo maksimalne uslove za treninge, rad i život kako bi mogli još više da napreduju - obećao je Tabački.

Tekst i foto: K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Zrenjaninac Ivan Lenđer u Brazilu osvojio titulu juniorskog prvaka u plivanju
Predstavnici opštine Zrenjanin boravili u Aradu
Socijalisti podneli zahtev Komisiji za davanje imena ulicama
 


     


FastCounter by LinkExchange