GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


"Tojota SCG" započela prodaju svog modela iz D segmenta

Novi "avensis" stigao u Srbiju - bolje performanse uz manju potrošnju

"Tojota SCG" je prošlog četvrtka na Srebrnom jezeru predstavila novi "avensis", lagano redizajniran, tehnički i dizajnerski unapređen i znatno pojačan ispod poklopca motora. "Avensis" je privi put predstavljen 2003. godine i zapravo je prvi automobil ovog proizvođača rađen prvenstveno po ukusu evropskih kupaca, a proizvodi se u Evropi.

VI VOZITE "TOJOTA" BRINE

Velika novina za buduće vlasnike svih modela "Tojote"je interventna servisna usluga, "Toyota Eurocar". U vanrednim slučajevima, koji uključuju kvar na vozilu, nestanak goriva, prazan akumulator i poduži spisak svih problema koje vozača mogu zadesiti na putu, pozivom na telefonski broj, "Tojota" šalje servisnu ekipu koja će korisniku pružiti sve usluge, počev od otklanjanja kvara, do šlepa i ostalih usluga kako bi vozač nesmetano nastavio put. Ova usluga važi tri godine i uključena je u cenu svakog "Tojotinog" vozila koje bude kupljeno od 1. septembra.

Posle vožnje novog "avensisa" do Srebrnog jezera i nazad, osetili smo poboljšanja koja se ogledaju u tehničkom pogledu, ali i u performansama. "Tojotin" 2.0 D-4D clean ponjer dizel agregat, snažniji je za 10 KS (ukupno 126), isporučuje 20 Nm veći obrtni moment (300 Nm). Do 100 km/h ubrzava za 10.6 sekundi. Prema fabričkim podacima, maksimalna brzina iznosi 200 km/h, mada smo se na putu uverili da je skala stigla do brzine od 210 km/h. Ukoliko smanjite na 160 km/h, "avensis" na putu plovi poput velikih limuzina iz više klase. Kontradiktornost je to da sa boljim performansama dolazi manja potrošnja koja iznosi 5.5 l/100 km (ranije 5,8), dok je motor ekološki čistiji i, umesto 155, ispušta emisiju CO2 od 146 g/km.

Spoljni redizajn je minimalan i odnosi se na prednju i zadnju svetlosnu grupu, dok su u spoljne retrovizore ugrađeni LED pokazivači smera. Porađeno je i na čitljivosti instrumenata koji su bili jasni i kada su zraci sunca padali na centralnu konzolu. Buka je značajno umanjena, pa se šum vetra čuje tek ukoliko pokazivač brzine pređe 170. podeljak.

Zbog novih odbojnika, "avensis" je duži za 15 milimetara, dok su ostale mere nepromenjene.

Unutrašnjost je poboljšana u pogledu preglednosti i ergonomije.

Uz sva poboljšanja, cena novog "avensisa" je neznatno porasla, pa će se u početnom paketu "tera" koji, u skladu sa filozofijom "Tojote" da u pogledu bezbednosti ne pravi kompromise, uključuje devet vazdušnih jastuka, te ABS, sistem Break assist... Najskuplja verzija sa paketom "egzekjutiv" koštaće 30.700 evra.

M. D. R.


vesti po rubrikama

^konjske snage

VOZILI SMO Nova : "ibica", najpoznatiji "Seatov" automobil
Na vojnom aerodromu u Kraljevu održane trke "1 on 1 street race"
"Tojota SCG" započela prodaju svog modela iz D segmenta
 


     


FastCounter by LinkExchange