GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Crni" holivudski film na Mostri

VENECIJA - Ovogodišnji, 63. po redu međunarodni filmski festival u Veneciji, popularna Mostra, biće u znaku crnih holivudskih filmova čiji su se autori inspirisali misterioznim ubistvima iz 40. i 60. godina prošlog veka. Festival, na kome će se za Zlatnog lava boriti 21 ostvarenje koje će biti pretpremijerno prikazano, otvoriće film "Crna dalija" američkog reditelja Brajana de Palme.

U glavnim ulogama pojavljuju se glumice Skarlet Johanson i dvostruka dobitnica Oskara Hilari Svonk, javlja Tanjug. Film se zasniva na romanu Džejmsa Elroja koji govori o dvojici policajca zadužena da istraže okrutno ubistvo nepoznate glumice. Po mišljenju Karla Milera, direktora festivala u Veneciji, ovo delo Brajana de Palme oscilira između "umetničkog i komercijalnog".

Među ostalim "crnim" američkim filmovima koji će biti prikazani u zvaničnoj konkurenciji su "Bobi" reditelja Emilija Esteveza koji se bavi ubistvom Roberta Kenedija 1968. godine i "Holivudlend" u režiji Alena Kaultera, čija je tema misteriozna smrt glumca Džordža Rivsa 1959. godine koji je na televiziji glumio Supermena. Najstariji filmski festival na svetu čijim žirijem ove godine predsedava slavna francuska glumica Katrin Danev, završava se 9. septembra.


vesti po rubrikama

^kultura

Britanski pop sastav "Simpli red" večeras nastupa u hali "Pionir"
"Crni" holivudski film na Mostri
Biljana Srbljanović najbolji strani pisac u Nemačkoj