GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vatra progutala krov "Minela"

BEOGRAD - Veliki požar izbio je juče u 12,15 u preduzeću za remont transformatora "Minel Dinamo AD", u Radničkoj ulici 11 na Čukarici. Požar je izbio u vrhu hale za sušenje transformatora, proširio se kroz dimnjak i zahvatio krov koji je izgoreo. Vatra se brzo proširila, a plamen je prvo kuljao iz dimnjaka hale pre nego što je zahvatio krovnu konstrukciju. Ni kiša koja je juče padala nije ugasila požar, pa su intervenisali vatrogasci. "Izašao sam na prozor i zaprepastio sam se kada sam video krov kako gori. Plamen je bio visok, po mojoj proceni oko tri metra. Prosto je neverovatno kako je sve brzo buknulo - rekao je radnik iz upravne zgrade.

"Požar je izbio u postrojenju za sušenje manjih transformatora. Transformatori su inače podmazani uljima i ovde se suše za potrebe elektroprivrede i drugih preduzeća. Sreća je da plamen nije zahvatio neku od zapaljivih materija jer bi nesreća bila nesaglediva. Firma je privatizovana pre dve godine i ovaj požar nam baš sada nije bio potreban", izjavio je Goran Ćakić, zamenik generalnog direktora.

Požar su gasili vatrogasci, njih 47 sa čak 14 vozila iz više vatrogasnih brigada, ali nisu uspeli da spreče veliku materijalnu štetu. Prilikom intervencije niko nije stradao. Povređena su dva vatrogasca, jednom je rasečena desna podlaktica dok je drugi zadobio čvorugu na glavi. Jednom radniku Minela, srčanom bolesniku, pozlilo je kada je video požar, pa je intervenisala hitna pomoć. NJegovo stanje je stabilno.

Uzrok požara još nije poznat, ali se sumnja da se zapalila drvena greda naslonjena na fabrički dimnjak.

D.M.Spajić


vesti po rubrikama

^hronika

Aleksandar Panić (18) ubijen u Ulici LJubiše Miodragovića u Mirijevu
Vatra progutala krov "Minela"
Povređenoj radnici amputiran prst
Pronađen raspadnut leš nestalog stolara
Bojan Gavrilović (24) iz Valjeva nađen mrtav u svojoj kući