GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Aleksandar Panić (18) ubijen u Ulici LJubiše Miodragovića u Mirijevu

Usmrćen nožem na rođendanskoj žurci

Za ubistvo osumnjičen maloletni N. T. (17). Do svađe, tuče i ubistva u noćnom klubu došlo je kada je grupa nepozvanih gostiju ušla na rođendansku proslavu koju je organizovala Panićeva poznanica Jelena Kostić

BEOGRAD - Tuča dve grupe mladića juče, ispred kluba "Ergela" u Ulici LJubiše Miodragovića 73c, u Mirijevu, jedan sat posle ponoći, završena je kobno po Aleksandra Panića (18) iz Beograda, Vlašićka 18. NJega je, više puta nožem udario u grudi i vrat maloletni N. T, koji je uhapšen. Jedan od udaraca pogodio je srce. Aleksandar Panić je preminuo pre nego što je ekipa Hitne pomoći, koja je već bila na putu, stigla da mu pruži pomoć. Policija je u toku noći privela dvadesetak mladih koji su bili prisutni na žurci, kada se ubistvo dogodilo, ali ubica nije bio među njima. Na licu mesta nije pronađeno oružje kojim je zločin počinjen.

Službenici policije su, ipak, uspeli juče pre podne da uhapse osumnjičenog za ubistvo maloletnika N. T. (17) iz Beograda, saopštila je informativna služba MUP-a. On je priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu a, kako Glas nezvanično saznaje, osumnjičeni je priznao delo koje mu se stavlja na teret.

Do svađe, tuče i ubistva u noćnom klubu, kako Glas saznaje na licu mesta od komšija, došlo je kada je grupa nepozvanih gostiju ušla na rođendansku proslavu koju je organizovala Jelena Kostić. Domaća "ekipa" se posvađala s "padobrancima", posle razmene teških reči usledila je i razmena udaraca, da bi jedan od pridošlica potegao nož i njime četiri puta udario Panića. Posle napada "padobranci" su se razbežali, dok je smrtno ranjeni mladić ostao da leži na zemlji. Neko od gostiju lokala pozvao je Hitnu pomoć, ali su lekari, kada su pristigli, mogli samo da konstatuju smrt.

Jedan od žitelja Mirijeva, koji živi u blizini mesta gde se dogodila tragedija, rekao je da se oko ponoći čuo vatromet, ali da drugih znakova da se dešava nešto neuobičajeno nije bilo. Tek ujutru su saznali šta se u njihovom komšiluku dogodilo.

U kući tuge na Karaburmi juče su se okupili drugovi i drugarice, koji nisu mogli da poveruju u ono što se dogodilo i da njihovog Aleksandra više nema. Otac Sergej, koji je primao izjave saučešća, uprkos gubitku, bio je pribran. Oko njegovih nogu se muvalo štene koje je Aleksandar kupio pre dva meseca.

- Aleksandar je završio Drvno-prerađivačku školu i bili smo na prekretnici šta dalje. Od desete godine je trenirao karate u klubu Budućnost. Ja sam bio za to da nastavi sa sportom, a on se dvoumio. Hteo je da upiše neki fakultet. Neko od drugova nam je javio da se nešto dogodilo i da dođemo u Mirijevo. Na okretnici autobusa 27 nismo nikog zatekli, a kada smo pitali policijsku patrolu šta se desilo, uputili su nas u gradski SUP. Tamo smo do četiri sata ujutru čekali, kada nam je jedan inspektor doneo Aleksandrove stvari - kaže Sergej Panić, otac ubijenog mladića.

NJegov najbolji drug Dušan dogovorio se sa Aleksandrom da zajedno idu juče na regrutaciju. Zvao je telefonom druga, ali je on bio nedostupan.

- Imao sam čudan san, kao da sam predosećao da će se nešto dogoditi. Ujutru ga nije bilo, a kada sam se vratio sa regrutacije, kada sam mu video majku Jelenu i sestru, znao sam da se nešto dogodilo. Ne mogu još da poverujem šta se dogodilo, još sam u šoku. Bio je dobar čovek, pitajte bilo koga - tvrdi Dušan. Aleksandrova devojka LJilja, s kojom se zabavljao šest meseci, poslednji put se čula sa Aleksandrom oko 22 sata, kobne večeri.

- Rekao je da je žurka dosadna, dogovorili smo se da se kasnije ponovo čujemo, ali se on nije javio. Zvala sam ga nekoliko puta, ali niko se nije javljao na telefon - kaže kroz suze LJilja. Komšije iz zgrade u Vlašićkoj, gde je pokojni Aleksandar živeo, za njega imaju samo reči hvale. Kažu da je bio dobro dete, lep momak, uvek nasmejan. Nikada nije pravio probleme, nije imao sukoba sa zakonom.

Miloš Ž. Lazić


vesti po rubrikama

^hronika

Aleksandar Panić (18) ubijen u Ulici LJubiše Miodragovića u Mirijevu
Vatra progutala krov "Minela"
Povređenoj radnici amputiran prst
Pronađen raspadnut leš nestalog stolara
Bojan Gavrilović (24) iz Valjeva nađen mrtav u svojoj kući