GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 31. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Velike kiše i dalje dovode do saobraćajnog kolapsa na ulicama glavnog grada

Mnogo kiše, ništa manje gužve i haosa

Najveći zastoji bili su u centru grada - na Terazijama, Slaviji, u Kneza Miloša, u Bulevaru vojvode Mišića, kao i na Gazeli

Kiša, a sa njom i neminovne gužve i zastoji u saobraćaju obeležili su jučerašnji dan u prestonici. Ako ste uspeli da na vreme stignete na posao onda ste bili pravi srećnici. Najveće gužve bile su u centru grada - na Terazijama, Slaviji, u Kneza Miloša, Kralja Milana. Otežano se prolazilo i Bulevarom kralja Aleksandra gde su raskopan kolovoz kao i građevinske mašine dodatno usporavali saobraćaj. Kolone vozila protezale se u Bulevaru vojvode Mišića, posebno u pravcu Banovog brda, kao i na Gazeli, u pravcu grada. Saobraćajni haos nastao je i na Pančevačkom i Brankovom mostu.

Gužve u saobraćaju koje su počele još od ranih jutarnjih sati usporile su i vozila gradskog prevoza. Nemoguće je bilo održati red vožnje, vozila su bila na liniji, ali zbog zastoja su se nagomilavala, pa je posle dugih pauza na stanicu stizalo po nekoliko autobusa.

Glavni uzrok zastoja u saobraćaju je voda koja je tekla ulicama. Niz tramvajske šine tekla je "reka".

- Većih problema u funkcionisanju saobraćaja nije bilo. Vlažni kolovozi, ipak su donekle usporavali saobraćaj u glavnom gradu- rekli su u Dispečerskom centru GSP " Beograd".

I pored obilne kiše, koja juče nije prestajala da pada, u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji" kažu da nisu imali povećan broj intervencija. Oni tvrde da problem koji je nastao na beogradskim ulicama nije do njih i da se čišćenje slivnika redovno obavlja.

Mi smo se, međutim, imali ozbiljne pripreme za kišnu sezonu dok je bilo lepo vreme, pa ne očekujemo veće probleme u gradu tokom jeseni - kaže Zorana Petrović, zadužena za odnose sa javnošću u "Vodovodu".

U ovom preduzeću kažu da su za ovakvo stanje odgovorni i građani jer bacaju pikavce, folije od hrane i drugi čvrsti otpad u slivnike, i naglašavaju da o takvim stvarima svi moramo da vodimo računa. Dešava se da ekipe očiste neki kraj, ali ga posle nesavesni građani zaguše smećem, pogotovo na mestima gde se duže zadržavaju, poput autobuskih stanica.

Beogradska kanalizacija je u proteklom periodu očistila 2975 slivnika, oko 1971 slivničku vezu, oko 5,7 kilometara cevne mreže, oko 239 kubnih metara otpada iz kolektora i 43 reviziona silaza. Za to vreme zamenjene su dve slivničke rešetke, obavljeno je 37 interventnih odgušenja i 20 kilometara tehničkog pregleda kolektora. Na kanalizacionoj mreži nije bilo velikih kvarova.

D. Đ.- B. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

Velike kiše i dalje dovode do saobraćajnog kolapsa na ulicama glavnog grada
Studenti uskoro dobijaju toplu vodu
Akcija Glasa : Biramo najbolji restoran u gradu
S kišom su stigle prve prehlade i virusi
Deveta "Beogradska rolerijada"
"Dani evropske baštine" u Beogradu i ovog septembra
 


     


FastCounter by LinkExchange