GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 28. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Stranačke čarke DS-a i G17 plus u kraljevačkoj opštini

Menadžer u sukobu interesa?

Rukovodstvo Povereništva DS-a smatra da se opštinski menadžer Jovan Nešović, zbog članstva u Upravnom odboru privatizovane Fabrike vagona, nalazi u sukobu interesa, dok u odboru G17 plus tvrde da je njihov čelnik "zaledio" svoju funkciju

KRALJEVO - Nekoliko nedelja, već, traju polemike između predstavnika Povereništva kraljevačke DS-a i rukovodstva G 17plus o tome da li se čelnik ove stranke i opštinski menadžer Jovan Nešović nalazi u sukobu interesa zbog članstva u Upravnom odboru nedavno privatizovane Fabrike vagona. Dok ga jedni sumnjiče za zakonski "nedozvoljenu poziciju", drugi naglašavaju da nema nikakvog kršenja zakona i ističu presudan doprinos menadžera za veliku količinu novca koja će iz Nacionalnog investicionog plana biti usmerena ka kraljevačkoj opštini.

Opštinski menadžer Jovan Nešović, čelnik kraljevačkog odbora G17 plus, našao se na udaru kritika iz sedišta Tadićevih demokrata, nakon formiranja Upravnog odbora Fabrike vagona, koja je nedavno privatizovana. Osim predstavnika jedne ukrajinske korporacije, koja je pre mesec-dva postala većinski vlasnik najstarije kraljevačke firme, i same fabrike, u Upravnom odboru se našao i Nešović. Demokrate su odmah upozorile da se visoki opštinski funkcioner našao u "sukobu interesa".

- Mi smatramo da je to zakonski nedozvoljena pozicija, jer između Fabrike vagona i lokalne samouprave postoje neraščišćeni imovinsko-pravni odnosi i međusobna potraživanja. Sigurni smo da jedan čovek na dve funkcije ne može istovremeno kvalitetno zastupati interese obe strane. U takvim slučajevima, zakon je vrlo jasan. To, zapravo, nije dozvoljeno - tvrdi Milan Samardžić, član Povereništva kraljevačke DS-a.

Demokrate nisu bile zadovoljne odgovorom iz stranke G17 plus da je Nešović "zaledio" svoje članstvo u Upravnom odboru, jer, tvrde oni, zakon ne poznaje ovakvu situaciju.
- Tražimo da nam se pruže dokazi da li je Nešović upisan kao član UO kod nadležnog državnog organa koji vodi privredni registar, u koliko se upravnih odbora nalazi, koje sve funkcije, ne računajući stranačke, obavlja i kolika su mu primanja - izričite su demokrate.

Nešovićeva stranka G17 plus održala je krajem minule nedelje konferenciju za štampu i obelodanila da će iz fonda Nacionalnog investicionog plana prema kraljevačkoj opštini biti usmereno blizu 20 miliona evra, a kao najzaslužnijeg za ovaj "veliki uspeh", oglasila je Jovana Nešovića.

- To su ogromna sredstva. Toliki je, otprilike, opštinski budžet. Tim parama će biti pospešen privredni razvoj, što podrazumeva izgradnju privredne infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta, zatim ćemo obogatiti energetske potencijale, izgraditi sportske terene, renovirati pozorište... Najveći doprinos za izdvajanje ovih sredstava iz Nacionalnog investicionog plana ima baš Jovan Nešović - tvrdi Dragan Arsenijević, član tima za sprovođenje i realizaciju odobrenih sredstava.

Na posebno odobravanje Kraljevčana naišla je i Arsenijevićeva najava da će ovim sredstvima biti izgrađeno 300 stanova na Ratarskom imanju. Tu je, naime, još pre desetak godina,započeta izgradnja više stambenih blokova, ali nakon pada Miloševićevih socijalista, gradnja je obustavljena, a gradilište zaraslo u korov.
- Na ovaj način će 300 porodica rešiti svoje stambene nevolje. I za ovu veliku akciju najzaslužniji je Jovan Nešović. Nas ne zanimaju paušalne optužbe, već konkretan rad - kaže Arsenijević.

Miloš Milišić


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

Užički "Putevi" punom parom rekonstruišu deonicu kod Kokinog Broda
Na Majdanskom jezeru održano takmičenje mladih ribolovaca
Stranačke čarke DS-a i G17 plus u kraljevačkoj opštini
Osamnaestogodišnjaci iz Čačka već režiraju filmove
U Božetićima kod Nove Varoši danas deseta po redu "Sirijada"
   
 


     


FastCounter by LinkExchange