GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 28. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

 

Na Majdanskom jezeru održano takmičenje mladih ribolovaca

Tanja Pantić pobednik
"Kupa drinskih nada"

LJUBOVIJA - Tanja Pantić, učenica sedmog razreda iz Culina kod Malog Zvornika ukupni je pobednik četvrtog "Kupa drinskih nada", takmičenja u ribolovu koje je na Majdanskom jezeru organizovala OOSR "Drina" iz Ljubovije. Kod devojčica, drugo mesto zauzela je Jelena Trišić iz Bajine Bašte, a treće Nada Dimitrijević iz Ljubovije. Među dečacima, najviše ribolovačkog umeća i sportske sreće imao je Novak Mitrović iz Ljubovije, drugi je bio Dušan Timotić iz Malog Zvornika, a treći Emir Pirić iz Zvornika (Republika Srpska). Svi su oni od organizatora nagrađeni ribolovačkim štapovima.

- Presrećna sam što sam pobedila. U ribolov sam počela da idem pre šest-sedam godina sa ocem. Živim u Culinama, na obali Drine, pa sam često na pecanju. Nekoliko godina učestvujem na raznim takmičenjima, a bila sam pobednik i jednog takmičenja na Adi Ciganliji gde je bilo dosta učesnika - kaže pobednica Tanja Pantić, koja je već iskusan ribolovac jer sa podmlatkom OOSR "Drinsko jezero" iz Malog Zvornika već nekoliko godina učestvuje na raznim takmičenjima u Srbiji. Na "Kupu Drinskih nada" okupili su se mladi ribolovci iz Zvornika, Bajine Bašte, Malog Zvornika, Krupnja i Ljubovije, a zbog iznenada zakazanog kupa Republike Srpske nisu došli ribolovci iz Višegrada, Foče, Bratunca, Srebrenice i Goražda, sa leve obale Drine.

U ekipnoj konkurenciji, kod devojčica prvo mesto zauzelo je "Drinsko jezero" iz Malog Zvornika, drugo "Mladica" iz Bajine Bašte, a treće "Drina" iz Ljubovije. Kod dečaka, pobednik je ekipa OSR "Bistro" iz Zvornika, drugo mesto pripalo je dečacima iz Malog Zvornika, a treći su bili Bajinobaštani.

- Takmičenje je bilo uspešno. Mi nastojimo da više pažnje posvetimo mladima, a ovo je prvi put da smo na takmičenju i mi imali žensku ekipu. Nadam se da će se narednih godina na ovom kupu okupljati deca iz svih opština u slivu Drine, a da će i saradnja organizacija sportskih ribolovaca biti uspešnija. Zašto ne bi smo imali neku vrstu unije, izdavali jedinstvenu dozvolu, pecali po istim pravilima na levoj i desnoj obali Drine - kaže Miloš Belić, sekretar OSR "Drina" iz Ljubovije.

"Kup Drinskih nada" održan je na malom Majdanskom jezeru koje je nastalo izgradnjom jalovišne brane rudnika Veliki Majdan. Ono je bogato ribom jer, po rečima Belića, osim više vrsta bele ribe u njemu ima i klena, šarana i soma. To se videlo i na takmičenju jer nije bilo nijednog takmičara, a da u meredovu nije imao bar jednu ribu. Zato su sa "Kupa drinskih nada" otišli svi zadovoljni, svi su bili pobednici. Domaćin kupa sledeće godine biće ribolovci "Zmajevca" iz Krupnja.

Milojko Ivanović


vesti po rubrikama

^Zapadna Srbija

Užički "Putevi" punom parom rekonstruišu deonicu kod Kokinog Broda
Na Majdanskom jezeru održano takmičenje mladih ribolovaca
Stranačke čarke DS-a i G17 plus u kraljevačkoj opštini
Osamnaestogodišnjaci iz Čačka već režiraju filmove
U Božetićima kod Nove Varoši danas deseta po redu "Sirijada"
   
 


     


FastCounter by LinkExchange