GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 28. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Šverceri droge u jednomesečnom pritvoru

PODGORICA - Petorka uhapšena i osumnjičena za šverc droge saslušana je u Višem sudu u Podgorici i određen im je jednomesečni pritvor, pišu podgoričke Vijesti. Kako je obrazložio istražni sudija ovog suda Mušika Dujović, pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti od bekstva. Saslušanje je trajalo nekoliko sati, a u zatvor u Spužu sprovedeni su braća Leon i Viktor Drešaj, Maljota Đurašević, Đorđije Đukić i Đerđ Pepaj.

Oni su uhapšeni u dramatičnoj akciji na granici sa Albanijom, u kojoj je bilo i pucnjave. Pored ove petorice, privedeni su i braća Leon i Simon Ivezaj, ali su pušteni iz pritvora zbog nedostatka dokaza. Kako javljaju podgorički mediji, pritvorena petorka je osumnjičena za "neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", dok će specijalni tužilac za organizovani kriminal Stojanka Radović odlučiti da li će protiv njih podneti i krivičnu prijavu za krivično delo zločinačkog udruživanja.

Prema informacijama iz crnogorske policije, pored marihuane i heroina, u tovaru zaplenjenom kod uhapšene grupe bila je i supstanca za mešanje droge. Kako navode podgoričke Vijesti, Đurašević i Đukić branili su se ćutanjem, dok su ostali negirali krivicu.

G. J.


vesti po rubrikama

^hronika

Kritike na račun reforme policijskog školstva u Srbiji
Poginula trojica mladića
Šverceri droge u jednomesečnom pritvoru