GLAS JAVNOSTI  
 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja 27. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

U Srbiji još ne postoji kontrola genetski modifikovane hrane

Kad bismo znali šta jedemo, gladovali bismo

Iako je kod nas zabranjena proizvodnja GMO, dozvoljena je njena upotreba u ishrani domaćih životinja. Naučno je dokazano da se u organizam sa ovakvom hranom unose i virusi

Dok se širom sveta sve češće eksperimentiše sa genetskim kodom biljaka i životinja i stvaraju nove vrste, još se vode polemike šta se dobija ukrštanjem različitih ..


Jedna osoba nastradala, šestoro povređeno u sudaru kod Leskovca

Poginulo sedmogodišnje dete

U direktnom sudaru "mercedesa" i "volvoa" život izgubila Anisa Karišik (7), teže povređeni Ajša Karakis (61) i Omer Karakis (34), a lakše Četin Karakis (64), Esko Adilović (34), Lutvo Karišik (6) i Alen Karišik (10)

LESKOVAC - Anisa Karišik (7) poginula je u direktnom sudaru vozila marke "mercedes" austrijskih tablica i "volvoa" nemačkih registarskih tablica, koji se dogodio na magistralnom ..


U Beogradu ovog vikenda otvoren Svetski džet - ski šampionat

Kuvari na skuterima

Za bavljenje ovim sportom godine nisu važne.Primera radi, Arsenije Knežević je, sa nepunih 15 godina tri puta bio prvak države, dok je Mađar Jožef Kapušva, koji ima 57 godina, najstariji takmičar

Kad je Arsenije Knežević imao samo četiri godine, njegov tata je sebi kupio skuter, ali od sina nikako nije stizao na red da ga provoza. Mali je još tada pokazao želju da bude "skuteraš". Arsenija, sada već petnaestogodišnjaka, zatekosmo pre neki dan kod ..


GLAS ISTRAŽUJE : Šta sve čini imovinu Karađorđevića u bivšoj Jugoslaviji

Dedovina od Bleda do Demir Kapije

Đorđe Đurišić, advokat: Prestolonaslednik traži srazmerno onome što su njegovi preci posedovali. Dragomir Acović, član Krunskog veća: Imali su kuće, zemljište, akcije...

Vlada Srbije nedavno je dobila zahtev princeze Jelisavete, kćerke kneza Pavla, da joj se vrati vila na Dedinju, koju je


Borba za birače u Novom Pazaru, uoči izbora zakazanih za 10. septembar

Sve stranke se nadaju uspehu

I u Ugljaninovoj Listi za Sandžak i u LJajićevoj SDP nadaju se izbornom uspehu. - Opozicija tvrdi da su ..

BEOGRAD - Vanredni izbori za Skupštinu opštine Novi Pazar biće održani 10. septembra, a glavni rivali i ovog puta biće ..


Centar za medijaciju, koji je otvoren u Beogradu, doprineće bržem rešavanju sporova

Posredovanjem ušteđeno pet miliona evra

Medijacijom se brzo i efikasno rešavaju dugogodišnje parnice, pa i privredni, radni i porodični sporovi. Učešće u medijaciji je dobrovoljno, postupak hitan i poverljiv

BEOGRAD - Srpsko pravosuđe moglo bi biti rasterećeno i oslobođeno balasta od 100.000 sudskih predmeta godišnje ukoliko uvođenje postupka alternativnog ..


Plavi dvojac s kormilarom osvojio zlato na SP u Engleskoj

Tri orla na krovu sveta

Krenulo je našim veslačima... Posle uspeha mlađih kategorija, do svetskog zlata, doveslali su i seniori. Na Svetskom prvenstvu održanom u Engleskoj, srpski dvojac s kormilarom osvojio je zlatnu medalju. Nikola Stojić, Jovan Popović i kormilar Ivan Ninković preveslali su regatnu stazu jezera Dorni (nedaleko od Londona) za 6:51,27 minuta, što je bilo čak 3,12 sekunde bolje ..

 

     

FastCounter by LinkExchange