GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 24. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Opštinsko veće zatrpano zahtevima pred rebalans budžeta

Za fudbalere milion dinara

Fudbalski klub "Svrljig", odlukom članova Veća, najbolje je "prošao" u raspodeli para, dok su zaposleni u predškolskoj ustanovi i direktor Centra za socijalni rad izvisili

SVRLJIG - Članovi Opštinskog veća u Svrljigu usaglasili su se na poslednjoj sednici da se Fudbalskom klubu "Svrljig", od ove fudbalske sezone članu Srpske fudbalske lige, odobri milion dinara, umesto milion i po, koliko je ovaj sportski kolektiv zatražio, dok je dodatni zahtev za pare za proslavu jubileja odbijen.

Što se tiče "sagledavanja mogućnosti za izgradnju tribina na fudbalskom stadionu", odlučeno je da se to pitanje rešava u okviru izgradnje čitavog sportskog kompleksa "Pastirište", mada, kako je rečeno, postoji idejni projekat i za sportski kompleks i za tribine na fudbalskom stadionu.

NIKODIJEVIĆ KRATKIH RUKAVA

Veće nije prihvatilo zahtev vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Saše Nikodijevića da se sredstva za njegovu platu obezbede iz opštinskog budžeta pošto po zakonu njegovu platu ne obezbeđuje Republika.
- Za platu v.d. direktora, odnosno direktora kog bi finansirala opština, valjalo bi godišnje obezbediti oko 700.000 dinara, što je jedna trećina koja se obezbeđuje u budžetu opštine za socijalna davanja. Taj iznos opština nije u mogućnosti da obezbedi, niti je on sagledan za ovu godinu - naglasio je Saša Golubović, predsednik opštine Svrljig.

O zahtevu Šahovskog kluba "Svrljig" za dodatna sredstva u iznosu od 100.000 dinara za takmičenje u Centralnoj šahovskoj ligi Srbije odlučivaće odbornici Skupštine opštine, ali tek kad Šahovski klub dostavi izveštaj o utrošenim sredstvima u ovoj godini i informaciju o postignutim rezultatima.

S obzirom na to da će se dodatna sredstva uglavnom obezbediti od prihoda koji će pripasti ovoj lokalnoj zajednici od prodaje dva svrljiška kolektiva - Elektronske industrije i Fabrike vijaka "Svrljig", nezvanično je rečeno da se očekuje prihod od blizu tri miliona dinara, većnici su se založili da se veći deo sredstava usmeri za rešavanje komunalnih potreba opštine, a ne da se taj novac potroši samo na jubileje ili slična davanja.

Zahteve dečjeg vrtića za usklađivanje koeficijanata njihovih zarada sa zaradama prosvetnih radnika, zbog činjenice da će od ove jeseni dečji vrtić učiti takozvani "nulti razred" osnovaca, nije prihvaćen, sa obrazloženjem da sredstva, pa i koeficijente za plate prosvetnih radnika obezbeđuje Republika, a za vrtiće lokalna zajednica, kao i da su već plate zaposlenima u dečjem vrtiću povećane. Veće je, na zahtev većnika Dragiše Đorđevića, razmatralo i problem loše snabdevenosti strujom, igrom slučaja, njegove benzinske pumpe i motela na izlazu iz Svrljiga prema Nišu, ali i sela na zapadu opštine, koja su privezana na taj dalekovod, što je slučaj, kako je naglasio i većnik Negoslav Božinović, s "Pobedom", čiji je on direktor i sa selima u istočnoj zoni opštine. Odlučeno je da se o ovom problemu razgovara s predstavnicima elektrodistribucija u Svrljigu i Knjaževcu kako bi se razrešio problem snabdevanja strujom i ovih objekata, ali i svih sela u svrljiškoj opštini.

Tekst i foto: D. Petković


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Žene padalice u selu Duboka svetski fenomen zbog neobične i natprirodne moći
Privredno-politička delegacija Babušnice otputovala u Rusiju
Opštinsko veće zatrpano zahtevima pred rebalans budžeta
Aleksandar Popović, ministar za nauku i ekologiju, posetio Bor
   


     


FastCounter by LinkExchange