GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak 24. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Privredno-politička delegacija Babušnice otputovala u Rusiju

Nastavak saradnje sa Černjankom

Nedavno je potpisan i Sporazum o prijateljstvui saradnji, koji otvara put u mnogim oblastima, ali i nagoveštava bratimljenje ovog ruskog rejona sa ovom varošicom

BABUŠNICA - Privredno-politička delegacija opštine Babušnica, koju predvodi predsednik opštine dr Miroljub Jovanović, otputovala je u Rusiju u rejon Černjanka u Belgorodskoj oblasti na poziv rukovodstva grada Černjanka. Ovo je nastavak saradnje započet u junu ove godine, kada je u Babušnici boravila delegacija ove oblasti. Tom prilikom su gradonačelnik rejona Černjanka i predsednik opštine Babušnica Ivan Laptev Serafimovič i dr Miroljub Jovanović potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji, koji otvara put saradnje u mnogim oblastima, ali i nagoveštava bratimljenje ovog ruskog rejona s Babušnicom.

Predsednik Jovanović je, uoči puta za Rusiju, izjavio za naš list da je ovo uzvratna poseta koja za babušničku opštinu ima izuzetan značaj.

- Želimo da još više učvrstimo saradnju s Černjankom. Razgovaraćemo o konkretnim oblicima saradnje i nastaviti ranije započete razgovore - kaže Jovanović, dodajući da je u delegaciji i prof. dr Aleksandar Ćirić, dekan niškog Pravnog fakulteta, zadužen za saradnju s Rusijom.

Podsećamo da su prilikom nedavne posete Babušnici, gosti iz Rusije obišli proizvodne pogone fabrike "Tigar", Konfekcije "Lisca" i preduzeća "De kompani", posetili su babušničku Gimnaziju i Zvonačku banju.

Serafimovič je tom prilikom rekao da dolazi iz regiona koji uglavnom ima poljoprivredna preduzeća - šećeranu, fabriku ulja, mesni kombinat i fabriku stočne hrane.

- Nadamo se da je to početak uspešne saradnje. Pored privredne saradnje, imamo sportske klubove koji mogu da sarađuju s vašim klubovima, a otvaraju se i mogućnosti za saradnju u oblasti kulture - rekao je Serafimovič.

Predsednik opštine Babušnica Miroljub Jovanović je posetu delegacije iz ove ruske oblasti tada ocenio veoma značajnom, rekavši da je to rezultat posle prošlogodišnje posete ruskog ambasadora Babušnici.

- Mislim da ova poseta ima, pre svega, privredni karakter i ona za nas mnogo znači jer očekujemo da se stvore mogućnosti privredne saradnje. Nadam se da će interes pronaći obe strane. To treba iskoristiti. Mi smo pravoslavci i ovakve veze su veoma značajne - rekao je Jovanović.

Tekst i foto: P. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

Žene padalice u selu Duboka svetski fenomen zbog neobične i natprirodne moći
Privredno-politička delegacija Babušnice otputovala u Rusiju
Opštinsko veće zatrpano zahtevima pred rebalans budžeta
Aleksandar Popović, ministar za nauku i ekologiju, posetio Bor
   


     


FastCounter by LinkExchange