GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 23. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Sve je spremno za početak 21. zrenjaninskih dana piva

Karuce krenule po goste

ZRENJANIN - Iz Gradske bašte u Zrenjaninu juče su krenuli pozivari na karucama natovarenim buradima piva, koji će do petka obići sve delove grada i pozvati meštane na ovogodišnju, 21. po redu, tradicionalnu manifestaciju "Dani piva".

Ovdašnja "pivarijada" počinje 25. avgusta i trajaće do 3. septembra. Na manifestaciji će, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, biti zastupljeno više od 20 vrsta "tečnog hleba". Jedan od čelnika Turističke organizacije opštine Zrenjanin Nikola Knežević rekao je da će se program u okviru "Dana piva" odvijati na pet bina u gradu.

- Za razliku od prethodnih, ove godine na Žitnom trgu osmislili smo "Ulicu dobre hrane", na ulasku u parking i jedino će u njoj biti služena hrana - rekao je Knežević, dodajući da je budžet za 21. dane piva blizu 11 miliona dinara.

Jedan od članova Organizacionog odbora Bratislav Tomić je kao novitet na pivarijadi najavio skakanje u vodu s mosta kod Palate pravde, kada će akrobacije prisutnima predstaviti petnaestak profesionalnih skakača. Tomić je naveo da se očekuje i jako kvalitetan turnir u bič voleju, napominjući da su ekipe znatno jače u odnosu na lane - ali i nagradni fond. Kao još jedan od događaja u okviru manifestacije, kojeg ranije nije bilo, najavljen je izbor za mis "Dana piva".

Na glavnoj bini na Žitnom trgu iz večeri u veče koncerte će održavati poznate grupe i pevači - "Ortodoks Kelts", "Deca loših muzičara", "So Sabi", Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, "Del Arno bend", "Crvena jabuka", Đorđe David i drugi.

Tekst i foto: K. S.


vesti po rubrikama

^vesti

Horor igre kupača na budvanskoj plaži Mogren
CANGCUN : Poljoprivredni turizam