GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 23. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Demokratska stranka u Zrenjaninu priprema političke promene

Okrenuli leđa poslanicima

Posle prelaska nekoliko odbornika iz PSS u DSS, spekulisalo se da će DS "pustiti niz vodu" Karićeve pulene i Ligu socijaldemokrata Vojvodine

ZRENJANIN - Još prilikom političkih oscilacija u gradu na Begeju nastalih posle prelaska nekoliko odbornika Skupštine opštine Zrenjanin iz Pokreta snaga Srbije u Demokratsku stranku Srbije, spekulisalo se da će Demokratska stranka "pustiti niz vodu" PSS i Ligu socijaldemokrata Vojvodine i, umesto njih, u ovdašnju lokalnu vlast uvesti partiju premijera Vojislava Koštunice. Ta nagađanja jedno vreme su se zatišala, ali je u poslednje vreme priča ponovo dobila na aktuelnosti. Pogotovo posle izjave predsednika opštine Zrenjanin i prvog čoveka vojvođanskih demokrata Gorana Kneževića, koji je, odgovarajući na pitanja čitalaca jednog beogradskog dnevnog lista, istakao da "sve vreme govorimo da DSS ima ogroman demokratski potencijal i sve vreme je ruka DSS-u pružena".

Knežević je, takođe, zrenjaninskom radiju Kojot kazao da će, osim na pokrajinskom, političkih promena biti i na lokalnom nivou, ne saopštavajući, pritom, nikakve detalje. Odgovarajući na nezvanične informacije o navodnom prekidu koalicione saradnje DS sa LSV, on je naveo da se "kompromisi moraju naći, da stavovi moraju biti zajednički i da se nikakva uslovljavanja neće tolerisati".

Nezvanično se, u međuvremenu, pronela i vest da su poslednji istupi lidera Saveza vojvođanskih Mađara Jožefa Kase (ta stranka, da podsetimo, imala je zatvorene razgovore sa predstavnicima DS i DSS) deo dogovora sa DSS da iz pokrajinske vlasti odu PSS i LSV. Ni ova informacija zvanično nije potvrđena, pa sve, za sada, ostaje u sferi nagađanja.

- Ligi nije preterano stalo do toga da baš sa svakim sedi u organima vlasti. Želimo zadržati čist obraz koji naša stranka ima već šesnaest godina, dakle od osnivanja - odgovorio je na te spekulacije Aleksandar Marton, član Predsedništva LSV i zamenik predsednika SO Zrenjanin na stranačkoj konferenciji za novinare.

Sličnu poruku uputio je i pokrajinski poslanik LSV iz Zrenjanina Dejan Čapo, koji je rekao da će LSV ostati dosledna svojim principima bez obzira na to da li će i ubuduće biti na vlasti ili će postati opozicija.
Hoće li DS okrenuti leđa ligašima i "karićevcima" i uspostaviti jaču saradnju sa DSS, strankom koja je posle lokalnih izbora iz 2004. godine odbila da uđe u "demokratski blok" koji danas sačinjava lokalnu vlast u Zrenjaninu, ili će, ipak, nastaviti da deluje zajedno sa LSV i PSS? Definitivan odgovor na ovo pitanje trebalo bi da usledi uskoro. Već od jeseni.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Alarmantni rezultati nakon kontrole namirnica na subotičkim pijacama
Kikinđane "rashladilo" poskupljenje centralnog grejanja
Demokratska stranka u Zrenjaninu priprema političke promene
Održano državno prvenstvo nemačkih ovčara
Defile najlepših pasa u Srbiji
Nastavlja se konfuzija u stomatološkoj službi "Doma zdravlja"
 


     


FastCounter by LinkExchange