GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 23. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 


Kikinđane "rashladilo" poskupljenje centralnog grejanja

Stižu računi veći za 9,3 odsto

KIKINDA - U susret novoj grejnoj sezoni oko 3.500 korisnika daljinskog grejanja "rashladila" je najava poslovodstva JP Toplana da se od ovog meseca primenjuju više cene, uvećanje u proseku za 9,3 odsto. Saglasnost za poskupljenje dala je, shodno odluci republičke vlade, opština Kikinda.

Prema novom cenovniku koji je obelodanio na konferenciji na novinare Miroslav Čičulić, direktor Toplane, potrošači iz kategorije domaćinstvo u letnjem periodu plaćaće 17,49, a u zimskom 69,08 dinara. Budžetski korisnici izdvajaće 20,99 odnosno 82,89 dinara po kvadratnom metru grejne površine. Vlasnici poslovnog prostora centralno grejanje plaćaće van sezone 31,48, a u zimskom periodu 124,34 dinara.

Čičulić priznaje da poslovanje JP Toplana remete dugovanja potrošača koja iznose skoro 17 miliona dinara. Od privatnog sektora potražuju sedam miliona, a od ostalih korisnici skoro šest miliona dinara. Dimničarske usluge koštaju 3,6 miliona dinara. Uteha za korisnike centralnog grejanja može biti činjenica da je ovog leta na nekoliko lokacija temeljito rekonstruisan toplovod i postrojenja. Zahvaljujući opsežnim radovima, ove zime radijatori u stanovima, školama i ustanovama biće znatno topliji - obećavaju iz Toplane.

Tekst i foto: S. Urošev


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Alarmantni rezultati nakon kontrole namirnica na subotičkim pijacama
Kikinđane "rashladilo" poskupljenje centralnog grejanja
Demokratska stranka u Zrenjaninu priprema političke promene
Održano državno prvenstvo nemačkih ovčara
Defile najlepših pasa u Srbiji
Nastavlja se konfuzija u stomatološkoj službi "Doma zdravlja"
 


     


FastCounter by LinkExchange