GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda 23. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Incident u niškom Kazneno-popravnom zavodu

Zatvorenik izboden posle tuče

Ognjen Vujović (24) iz Čačka sa teškim telesnim povredama prebačen je na Hiruršku kliniku u Nišu. Vujović je zadobio dve ubodne rane, pa je zbog povreda unutrašnjih organa operisan

NIŠ - Jedan zatvorenik izboden je nožem u masovnoj tuči koja se u nedelju popodne dogodila u niškom Kazneno-popravnom zavodu. Uprava zatvora se ovim povodom nije oglasila, kao ni Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, kojoj je novinar Glasa poslao pismeni dopis sa zahtevom za informacijama o ovom incidentu.

Kako saznaje Glas, u tuči je teško povređen Ognjen Vujović (24) iz Čačka, i on je sa teškim telesnim povredama prebačen na Hiruršku kliniku u Nišu. Ostali akteri tuče, koji su pretrpeli povrede, nakon ukazane pomoći vraćeni su u zatvor. Inače, do sukoba je došlo u zatvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda, gde kaznu izdržavaju osuđeni za najteža krivična dela.

Vujović je zadobio dve ubodne rane, pa je zbog povreda unutrašnjih organa operisan. Direktor Hirurške klinike Veroljub Pejčić izjavio je za Glas, da se nakon operativnog zahvata Vujović oporavlja i da nije životno ugrožen.

Izvor Glasa iz Kazneno-popravnog zavoda navodi da je do tuče došlo između dveju suparničkih grupa zatvorenika.

- Oni su se više puta sukobljavali zbog čega su bili odvojeni. Međutim, greškom službe obezbeđenja prilikom njihovog raspoređivanja napravljen je propust i oni su smešteni u zajednički paviljon. Došlo je do masovne tuče u kojoj je korišćeno i priručno oružje. Oni koriste različite stvari kako bi od njih napravili oružje, šipke od kreveta, kašike, razne alatke koje zaoštre i koriste kao noževe. Bez obzira na napore čuvarske službe, koja im oduzima ove stvari, oni uvek uspeju da jedan broj njih sakriju i upotrebe u uzajamnim obračunima - kaže za Glas dobro obavešten izvor iz Kazneno-popravnog zavoda.
Prema nezvaničnim saznanjima, povod sukoba je trgovina kojom su se bavili zatvorenici. Prema jednoj verziji događaja, u pitanju je prodaja mobilnih telefona, ali se ne isključuje mogućnost da su neki od njih bili umešani i u trgovinu narkoticima.

Kako Glas saznaje u niškoj policiji, u toku je rasvetljavanje ovog događaja, a protiv aktera tuče biće podnete krivične prijave.

SINA/Dragana Kocić


vesti po rubrikama

^hronika

Incident u niškom Kazneno-popravnom zavodu
Nesreće sa traktorima odnose živote
Sestre podletele pod kamion
Teška saobraćajna nesreća na mostu kod Beške
Prevarom ojadio žene