GLAS JAVNOSTI      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak 14. 8. 2006.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

   vesti dana

   arhiva

   vaša pisma

   istorijat

   redakcija

   kontakt

   pomoć

   pišite nam

 

Unmik bi da integriše sever Kosova u "kosovski sistem"

Srbi se boje etničkog čišćenja

Jakšić: Ovo je deo Srbije i nemoguće je da srpski narod bude integrisan u neku nepostojeću državu. Jović: Do integracija može doći političkim putem, a nikako odlukama Unmika i Kfora

BEOGRAD - Na severu Kosova i Metohije ovih dana povećan je broj međunarodne policije i snaga Kfora. Portparol Unmika Aleksandar Ivanko je rekao da je to u funkciji integrisanja ovog područja u kosovski sistem. Međutim, predsednik Zajednice srpskih opština KiM i član..


Jočić: Srbija neće dozvoliti odvajanje Kosmeta

ŠABAC - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je juče na svečanosti povodom 200 godina od boja na Mišaru da Srbija neće dozvoliti odvajanje Kosova i Metohije, a tu bitku i Kosovski boj uporedio je s pregovorima o statusu pokrajine.

- Današnja bitka za Kosovo vodi se pregovorima u kojima Srbija ponavlja da neće pristati na ono na šta nije pristala nijedna slobodna demokratska zemlja. Neće ni Srbija biti prva koja se odrekla svoje teritorije i svoga obraza - rekao je Jočić tokom ceremonije polaganja venaca na spomenik mišarskim junacima. On je uporedio zahtev za nezavisnost Kosmeta sa amputacijom dela tela. - Ni pacijentima na samrtnom odru ne može se amputirati deo tela bez saglasnosti, a kamoli u 21. veku jednoj demokratskoj državi da se amputira 15 odsto njene teritorije - rekao je Jočić.

M. E.


Svetozar Šijačić, član IO Rajfajzen banke o kursu i zaduženosti građana

Rate kredita samo po trenutnom kursu

Građani treba da znaju kolika im je kreditna sposobnost i da se zadužuju tako da im mesečna obaveza ne predstavlja problem za vraćanje

BEOGRAD - Prodajom "Hemofarma", kojom u Srbiju ulazi 500 miliona evra i privatizacijom "Mobija 63", što će doneti 1,5 milijardi evra značajno će se uticati na to da kurs do kraja godine u najmanju ruku ostane stabilan. Međutim, pred nama je burna jesen, koja je uvek ..


Svetlana Vukajlović, direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje

Svakodnevno gasimo "požare" u zdravstvu!

Odlukama upravnih odbora do 2000. godine smanjivane su pozitivne liste lekova zbog nedostatka para. Sada se ..

Odlukom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje od 1. septembra pacijenti će na recept moći da podižu lekove za...


Izrael i Liban prihvatili Rezoluciju SB UN o prekidu vatre

Primirje stupilo na snagu

Da li će primirje opstati zavisi od toga da li će ga Hezbolah poštovati, javljaju zapadni mediji

Jutros u sedam po srednjoevropskom vremenu trebalo je da stupi na snagu primirje između Izraela i proiranske terorističke grupe Hezbolah koja deluje s juga Libana.Vest je juče saopštio generalni sekretar UN Kofi Anan, a libanska i izraelska vlada i zvanično su prihvatile ..


Razbijen lanac falsifikatora evropskih novčanica

Štampaju lažni evro u Srbiji?

Prema nekim spekulacijama, otkrivena grupa ima veze sa Đorđem Škerom, nedavno uhapšenim u Zagrebu za isto krivično delo. Hrvatske obaveštajne službe označile Škera kao jednog od glavnih pomagača Radovana Karadžića

PODGORICA - U policijskoj raciji, koja je pretprošle noći izvedena na crnogorskom primorju i u Podgorici, zaplenjeno je 200.000 falsifikovanih evra i uhapšeno desetak osoba, među kojima i nekoliko iz Crne Gore, javlja Tanjug. Signal za akciju bio je pokušaj..

 

     

FastCounter by LinkExchange